• Kas bez maksas no dzīvokļa aizved nolietoto sadzīves tehniku?

    Praktiski padomi
    29. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Lasītāja jautājums: «Esam divi pensionāri, kam salūza veļasmašīna. Kaimiņi stāsta, esot firmas, kas pašas atbraucot pakaļ un bez maksas aizvedot prom salūzušo tehniku. Vai tā ir taisnība? Pats svarīgākais – vai arī bez maksas nonesīs no piektā stāva?»

    Uzņēmums Eco Baltia vide piedāvā savākt un bez maksas izvest jebkāda veida nolietotās un nederīgās sadzīves un elektrotehnikas iekārtas – veļasmašīnas, televizorus, ledusskapjus, plītis, datorus, monitorus, telefonus u. c. Pakalpojums pieejams Rīgā, kā arī Mārupes, Ādažu, Babītes pagastos (lūgums pievērsiet uzmanību pagastu robežām, piemēram, pakalpojums tiek sniegts  Ādažu pagastā, nevis visā Ādažu novadā) un Salaspils novadā. Pieteikt elektroiekārtu savākšanu un izvešanu var, zvanot pa tālruni 8717.Būs jānosauc adrese un jāvienojas par dienu, kad uzņēmuma pārstāvji ieradīsies. Precīzu laiku sarunāt nevarēs, tāpēc sadzīves tehniku vēlams novietot brīvi pieejamā vietā – pie ārdurvīm vai kāpņu telpā. Uzņēmuma pārstāvji sadzīves tehniku paši savāc tikai līdz otrajam stāvam.

    Savukārt uzņēmums Bao sadzīves tehniku savāc bez maksas Rīgā un Jelgavā, darbdienās no plkst. 8 līdz 17 jau nākamajā dienā, bet arī tas prasa nevajadzīgo tehniku novietot mājas ārpusē.

    Patiesībā ir virkne uzņēmumu, kas piedāvā sadzīves tehnikas savākšanu pārstrādei bez maksas vai par simbolisku samaksu, piemēram, par 5 eiro, bet no piektā stāva līdz pirmajam tomēr būs jānones pašiem. Uzņēmumus, kas sniedz šos pakalpojumus, var atrast internetā, meklējot pēc atslēgas vārdiem sadzīves tehnikas izvešana. Iespējams, no nokalpojušās iekārtas var atbrīvoties arī brīdī, kad iegādājies jaunu. Komersantam, kas piegādā jaunas mājsaimniecības elektriskās vai elektroniskās iekārtas tieši to lietotājam, būtu jānodrošina mājsaimniecības elektrisko vai elektronisko iekārtu atkritumu pieņemšana, neprasot par to samaksu, ja attiecīgā iekārta ir līdzīga tipa un veikusi tādas pašas funkcijas kā piegādātā iekārta.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē