• Kādu krāsu izvēlēties lamināta mēbeļu pārkrāsošanai?

    Praktiski padomi
    Liene Millere
    16. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Jautā žurnāla Lauku Māja lasītāja Linda: «Labdien, man virtuvē ir skapīši no lamināta. Pagaidām nevaram atļauties nopirkt jaunu virtuves iekārtu. Domājam, varbūt varam pārkrāsot. Vai lamināta mēbeles var un drīkst krāsot?»

    Konsultē Arnis Pastars, Tikkurila Academy vadītājs.

    Virtuves skapīšu fasādi var pārkrāsot! Darbs būs visnotaļ laikietilpīgs, un tas nenotiks tik ātri un vienkārši, cik būtu uzlikt jaunas durtiņas, bet nekas nav neiespējams, ja vien ir apņēmība.

    Kādu krāsu izvēlēties?

    Jāizvēlas mēbelēm paredzēta krāsa, tai ir augstāka nodilumizturība. Vislabākā noteikti būs ūdens bāzes krāsa, jo tai ir mazāk izgarojumu, turklāt tā ir videi draudzīgāka. Īpaši tam vajadzētu pievērst uzmanību, ja darbi noris dzīvojamajā platībā. Nevajag baidīties no tā, ka ūdens bāzes krāsas varētu būt mazāk izturīgas. Tiklīdz tās nožūst, tā vairs nenāk nost.

    Arnis Pastars neiesaka izvēlēties matētu krāsu, jo matētas virsmas ātrāk smērējas un ir grūtāk kopt. Vislabāk derēs pusmatēta krāsa. Laba ir arī glancētas krāsas izvēle, bet tad jāatceras, ka uz glancētas virsmas būs labāk pamanāmas atjaunošanas laikā pieļautās kļūdas, ja tādas būs.

    Vēl eksperts iesaka rūpīgi pārdomāt krāsas izvēli jau brīdī, kad tiek iegādāta grunts. Piemēram, ja virsma tiek krāsota pelēkā krāsā, tad pietiks ar divām krāsas kārtām. Ja ir vēlme veidot košu interjeru un tiek izvēlēta kāda no spilgtajām krāsām jeb signāltoņiem (spilgti oranžs, zaļš, dzeltens u. c.), tad krāsa būs jāklāj ne mazāk kā trijās kārtās, jo šīm krāsām ir raksturīga sliktāka sedzamība.

    Šādos gadījumos vislabāk būtu arī ietonēt gruntskrāsu. Parasti gruntskrāsu tonē gaišāku par izvēlēto toni, lai krāsošanas laikā vieglāk pamanīt, kur krāsa uzklājusies biezākā, bet kur plānākā kārtā.

    Arnis Pastars arī norāda, ka krāsošana patiesībā ir pēdējais posms visā darba procesā. Rakstā zemāk lasiet visu procesu un ieteikumus soli pa solim!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē