• Kādas lietas mājās nevajadzētu glabāt

    Māja
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    18. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Remontējot vai pārceļoties uz jaunu mājokli, aktualizējas jautājums, ko iesākt ar vecām, savu mūžu nokalpojušām lietām. Vieni teiks: svied ārā, lai atbrīvojas vieta jaunām lietām! Otri apgalvos: saglabā nebaltām dienām! Kā ir pareizi?

    Noteikti vērts kritiski uzlūkot un mājās neglabāt lietas, ko sen vairs nelieto, – apģērbu, apavus, preses izdevumus, traukus. Arī priekšmetus, ko dāvinājis cilvēks, kas tevī raisa nepatiku, vai formālas, nevērtīgas dāvanas. Lietas, kas saistās ar personām, ar kurām pārtrauktas attiecības, piemēram, fotogrāfijas, kurās esi kopā ar šķirto vīru. Zemapziņā uzkrātais negatīvo emociju fons tevi var sasniegt katru reizi, kad bildi uzlūkosi.

    Bez žēlastības ir jāuzlūko viss, kas mētājas pa māju, kas iesākts un nepabeigts, piemēram, pirms gadiem esi sākusi tamborēt kleitu un zini, ka nepabeigsi.

    Saudzēt nevajadzētu arī priekšmetus, kas ieplēsti, iebojāti, lai cik seni un mīļi tie būtu. Trauks, kas, izslīdot no rokām, atsities pret grīdu un ieplīsis, ir uzkrājis tavu baiļu enerģiju.

    Nav vēlams turēt mājās ieplēstu spoguli. Lietojot vai glabājot mājās fiziski bojātus priekšmetus, saimnieks enerģētiski jūtas vecāks, vairāk nomākts. Veci, nolietoti, ieplīsuši trauki, tāpat kā apavi ar nošķiebtām zolēm, nepiesaista naudas enerģiju. Traukus saplēs (galu galā – trauki plīst uz laimi!) un tad izmet atkritumu konteinerā.

    Tāpat vajadzētu pārdomāt, vai ir vajadzīgas pārāk daudz viena veida lietu, piemēram, sešas kafijas servīzes, no kurām trīs tu nelieto? Skaisti trauki jālieto, moderna, gaumīga kleita un apavi jāvalkā, jo tas rada prieku. Un, protams, nevajadzētu glabāt lietas, kurām beidzies derīguma termiņš, un tādas, kas tev nepatīk. Tāpat mājās nevajadzētu turēt sausus ziedus, gliemežvākus, dzīvnieku izbāžņus, pie sienas likt mirušo senču fotogrāfijas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē