• Kāda ir vispiemērotākā grīda virtuvei?

    Māja
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Flickr.com
    Lai atbildētu uz jautājumu par vispiemērotāko grīdas segumu virtuvē, vispirms būtu jāprecizē virkne jautājumu: kāda ir grīdas pamatne, vai vecā koka dēļu grīda pieļauj pagrīdes ventilēšanas iespēju, kāda grīdas pamatne plānota pēc remonta utt.

    Grīdas pamatne

    Virtuves grīdas pamatnei vēlams būt stingrai un cietai, vislabāk tādām īpašībām atbilst betona pamatne un blīvētu mākslīgu un dabisku šķembu pamatnes, keramzīta granulu uzbērums un 20 – 40 mm biezu, ventilējamas pagrīdes dēļu vai koka plātņu pamatnes (šīs visbiežāk izmanto virs koka starpstāvu pārsegumiem).

    Grīdas pamatnes materiālu noklāj ar hidroizolāciju (betons), tvaika izolāciju (šķembas, keramzīta granulas, siltumizolācijas materiāli), bet ventilējamas koka pamatnes – ar telpisku ģeomembrānu, virs kuras, ja vajadzīgs, izlīdzina virsmu un klāj grīdas segmateriālu.

    Virtuves grīda var būt apsildāma vai arī vēsa, tā var būt ieklāta ar dabiska materiāla segumu vai veidota no moderniem sintētiskajiem materiāliem, taču galvenā virtuves grīdas būtība ir piepildīt īpašnieka vēlmes un priecēt ar savu ilgmūžību, dizainu, estētiskumu un, protams, ērtu ekspluatāciju.

    Virtuvei nepieciešama neslīdīga, nodiluma izturīga, stabila un viegli kopjama virsma – grīdas segumam noteikti jābūt noturīgam pret sauso un mitro uzkopšanu.

    • Lamināta grīda

    Var klāt 33. un 34. klases lamināta grīdu – to saudzīgi kopjot, ražotāji garantē noturību līdz pat 10 – 15 gadiem.

    • Neslīdīga dabiskā akmens vai keramisko flīžu (arī keramogranīta) grīda

    Šie materiāli ir nepārspējami izturībā, un tie ir izcili, ja iebūvē apsildāmu grīdu.

    • Dabiskās kokmateriālu virsmas (pie tām varam pieskaitīt arī parketu)

    Kokam jābūt izturīgam, ražotam no cietajām sugām, piemēram, tīkkoks, osis, ozols, eksotiskie svešzemju kokmateriāli. Nav ieteicams dēļu grīdām izmantot priedi, kļavu un dižskābardi. Ja pareizi izvēlēta parketa laka (nežēlojot līdzekļus), var nodrošināt, ka parkets paliks nemainīgā izskatā pat līdz desmit gadiem.

    • Linoleja grīdas segums

    Vienkāršs linoleja ruļļmateriāls vai PVC plātnīšu materiāls parasti stipri elektrizējas, to nedrīkst klāt uz organiskām, kokmateriālu elementus saturošām grīdām, ja tās nav ar ventilējamu pagrīdi, – šādā gadījumā būs jāizvēlas īpašs linoleja veids ar sarežģītu materiāla struktūru. Jo smagāks linolejs, jo izturīgāks gan pret sieviešu aso papēžu dūrieniem, gan arī pret krītošiem smagiem un asiem priekšmetiem. Galvenā linoleja priekšrocība virtuvē – tas nebaidās no mitruma

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē