• Kā zināt, ka ūdens skaitītājs rāda pareizi?

    Māja
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    9. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Gadās, ka komunālo maksājumu rēķinā pārsteidz ikmēneša ūdens patēriņš. Reizēm — patīkami, citreiz šķiet — nu tas gan ir nesamērīgi liels. Kā noteikt, vai skaitītājs visu saskaitījis pareizi?

    Lasītāja jautājums: Man šķiet, ka pirms gada uzliktais ūdens skaitītājs rāda nepareizi. Nevar būt, ka mēs patērējam tik daudz ūdens! Kā to varētu pārbaudīt?

    Skaitītāja precizitāte atkarīga gan no tā uzstādīšanas, gan ūdens kvalitātes. Biežākais kļūdu rašanās iemesls jaunam skaitītājam ir nekvalitatīvas vai nepareizi uzliktas blīves. Savukārt vecākam skaitītājam var būt aizsērējis filtrs, tādēļ ūdenim jāiztek caur šaurāku vietu, un skaitītājs skaita nevis tā tilpumu, bet ātrumu.

    Pats vienkāršākais paņēmiens, kā pārbaudīt skaitītāju: jāņem 10 litru spainis, jānoraksta skaitītāja rādījums un no krāna jālej ūdens spainī. Kad spainis pilns, atkal jānoraksta skaitītāja rādījums, un tā jāatkārto trīs reizes. Un nu jāsarēķina – vai skaitītāja rādījumi apliecina, ka iztērēti 30 litri ūdens. Ja tomēr ir aizdomas, ka skaitītājs neskaita pareizi, to var sūtīt uz pirmstermiņa verifikāciju.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē