• Kā pieteikties valsts atbalstam saules paneļu uzstādīšanai privātmājā?

    Aktuāli
    Liene Millere
    14. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    2/5Pieteikuma iesniegšanas kārtība un atbalsta saņemšana

    Pieteikuma iesniegšanas kārtība un atbalsta saņemšana

    Lai pieteiktos dalībai programmā, bankas aizdevums nav obligāta prasība – saules paneļu sistēmas var uzstādīt par saviem līdzekļiem. Ja atbalsta pasākumus ir plānots īstenot ar bankas aizdevuma palīdzību, vispirms jāvēršas pie savas komercbankas, lai saņemtu konsultāciju par aizdevuma iespējām. Tāpat jau laikus jānoformē e-paraksts elektroniskai dokumentu parakstīšanai un jāreģistrējas portālā mans.altum.lv.

    Pirms iekārtas ir iegādātas un uzstādītas, privātpersona iesniedz pieteikumu portālā mans.altum.lv, pievienojot tam nepieciešamos dokumentus. ALTUM tos izvērtē, un, ja atbilde ir pozitīva, tiek slēgts līgums. Pēc līguma noslēgšanas veic saules paneļu uzstādīšanu. Savukārt atbalsts tiek izmaksāts tikai pēc saules paneļu sistēmas uzstādīšanas, kad dokumentāli var pierādīt sasniegtos rezultātus.

    Pēc saules paneļu uzstādīšanas mans.altum.lv jāiesniedz AS Sadales tīkls izsniegtā atļaujas kopija elektroenerģijas ražošanas iekārtas pieslēgšanai paralēlam darbam ar sistēmas operatora elektrotīklu. Ražošanas atļaujas ir pieejamas klientu portālā e-st.lv. Papildus privātpersona sagatavo un iesniedz mans.altum.lv atbalsta izmaksas pieprasījumu. ALTUM to izskata un veic naudas izmaksu uz norādīto bankas kontu.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē