• no jaunstāda veiksmīgi izaudzēt stādu

    Dārzs
    Indra Ozoliņa
    15. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pamatā jaunstādi paredzēti profesionāliem stādu audzētājiem, taču beidzamajā laikā arvien biežāk tos izmanto arī amatieri. Iemesls ir vienkāršs – vēlme pašam izaudzēt stādus un ietaupīt. Tas sanāks daudz lētāk nekā nopirkt jau izaudzētus stādus stādaudzētavā. Skaidro Ilze Tomsone, Silja dārzkopības preču tirdzniecības menedžere. 
    Nākamais: Sējeņi un spraudeņi. Kāda atšķirība?

    Tiem, kas ar to vēl nav saskārušies, paskaidrošu, ka par jaunstādiem sauc apsakņotus spraudeņus, bet tirgoti tiek arī sējeņi – no sēklas izaudzēti stādiņi. 

    Lai no jaunstādiem izlolotu savus stādiņus, nav noteikti nepieciešama apkurināta un apgaismota siltumnīca, tos var veiksmīgi audzēt arī uz palodzes. Pats svarīgākais – jaunstādus novietot gaišā vietā un nodrošināt tiem atbilstošu mitrumu.

    Jaunstādus Latvijā piegādā no īpašām audzētavām Polijā, Nīderlandē, Vācijā, Francijā, Beļģijā un citās valstīs. Tā kā sīkie stādiņi ir ļoti trausli, tos pārvadā speciālās automašīnās ar īpašu temperatūras režīmu, maksimāli apturot dzīvības procesus, tomēr šajā laikā augšanas process neapstājas – augi barojas un elpo.

     

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē