Kā kāpostus uzglabāt līdz skābēšanai?

Augļu un sakņu dārzs
Ievas Padomu Avīze
Ievas Padomu Avīze
22. oktobris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Shutterstock
Ja kāpostus neizdodas ieskābēt uzreiz pēc novākšanas, tos var kādu laiku uzglabāt. Kā to pareizi darīt?

5 padomi svaigu kāposta glabāšanai

  • Uzreiz jāpārstrādā plīsušās vai putnu saknābātās galviņas, jo tās var inficēties ar puvi.
  • Kāpostus var uzreiz ielikt pagrabā. Labs pagrabs ir vieta, kur var glabāt kāpostgalvas līdz pat skābēšanai.
  • Ja pagraba nav, galviņas var salikt kaudzē tieši dārzā uz zāliena vai uz zemes. Zemi var noklāt ar plēvi, lai galviņas nenosmērējas, bet jārēķinās, ka lietus ūdens krāsies uz plēves un veicinās galviņu bojāšanos. Ja ūdens iesūcas zemē un neveido peļķi, lietus kāpostiem neskādē.
  • Nekādā gadījumā nevajag likt kāpostus siltumnīcā. Karstums veicina vīšanu un puves attīstību, bet tukšā siltumnīcā septembrī, oktobrī gaiss mēdz strauji iesilt. Tiesa, var veidot dārzeņu stirpas plēves siltumnīcās, bet – novembrī, kad gaisa temperatūra ir jau pavisam zema.
  • Pilsētas dzīvokļos kāpostus var kādu laiku uzglabāt lodžijā, bet logi jātur vaļā, lai saulainā laikā lodžija nepārvēršas par siltumnīcu.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+