• Jermoloviču ģimenes māja tuvplānā: “Īpašumu nopirkām lielās egles, kas slejas dīķmalā, dēļ!”

    Māja
    Egita Galiņa
    30. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Matīss Markovskis
    Jermoloviču ģimenes brīvdienu mājā Vecpiebalgas pusē žurnāls "Lauku Māja" ciemojās pašā vasaras nogalē, kad glītā māla krūkā izkārtotās dālijas no kaimiņu dārza nepārprotami stāsta par drīzu rudeni. Un arī to, ka būs laiks atgriezties pilsētā – vēl viena vasaras sezona Vidus Lībiešos noslēgusies.

    Mājas dosjē:

    • Vidus Lībieši atrodas Cēsu novada Vecpiebalgas pagastā.
    • Saimnieki – Aivars, Anna, Paula (11) un Grieta (5) Jermoloviči. Aivars darbojas kosmētikas biznesā, Anna rūpējas par bērniem un apsaimnieko ģimenes lauku īpašumu.
    • Jermoloviču ikdiena aizrit galvaspilsētā, Vidus Lībieši ir viņu brīvdienu māja, kas gada siltajos mēnešos Airbnb platformā tiek izīrēta arī citiem nesteidzīgas lauku dzīves tīkotājiem.
    • Pirmā stāva platība ir 70 m2, otrā stāva – aptuveni 50 m2.
    • Instagram – @idillelaukos.

    Vidus Lībieši atrodas pavisam netālu no Elkas kalna, Alauksta un vietas, kur savu tecējumu sāk Gauja. Pirms aptuveni divdesmit gadiem šo īpašumu iegādājušies Annas vecāki. Mammai nekad nav bijuši tādi īsti lauki, un viņai ļoti gribējies sev šādu vietu, stāsta Anna. Kaut pagalmu rotā vairāki augumā visnotaļ diži koki, mammu hektāru lielajā īpašumā visvairāk uzrunājusi lielā egle, kas slejas dīķmalā. Tieši egles dēļ kauliņi toreiz mesti par labu Vidus Lībiešiem.

    «Vecāki nopirka šo vietu un lēnām kaut ko pa vasarām šeit čubinājās. Sākumā te nebija ne ūdens, ne tualetes, nekā. Vēlāk gan vecākiem mantojumā uzradās vēl viens īpašums, un rocība arī nebija tik liela, lai apsaimniekotu abus, tāpēc šī māja palika novārtā,» saka Anna, piebilstot, ka arī pašiem interese par šo vietu dzimusi pamazām, vīram Aivaram laika gaitā radusies vīzija, ko un kā šeit varētu darīt, un tad arī viss sācis notikt. Vecākajai meitai Paulai bija apmēram gadiņš, kad Jermoloviči sāka saimniekot Vecpiebalgas lauku īpašumā. Šajā oktobrī viņa atzīmē savu vienpadsmito dzimšanas dienu.

    Pirmie divi gadi

    Lielākās pārvērtības dzīvojamā māja piedzīvojusi tieši pirmajos divos Annas un Aivara saimniekošanas gados – kādreizējā mūra būve apšūta ar koka dēļiem, šīfera vietā uzklāts koka lubiņu jumts un paveikts vēl lērums darbu. Māja lielākoties atjaunota pašu un kaimiņa spēkiem. «Ļoti labi sakrita, ka kaimiņš, kurš dzīvo tepat blakus, tobrīd bija bez darba un varēja pa ziemu lēnu garu to mājiņu čubināt. Tā viņš diezgan daudz šeit arī izdarīja,» atklāj saimniece.

    Esam vienisprātis – labi kaimiņi ir zelta vērtē. Un tādi Jermolovičiem ir ne viens vien! Vēl citu kaimiņmāju saimniece piepalīdz Annai mājas uzkopšanas darbos. «Kaimiņiene šeit dzīvo visu gadu un palīdz mums sakopt māju pēc viesiem, kad paši neesam, jo tagad jau braukšana sanāk diezgan dārga. Un tas ir ļoti jauki, ka ir kāds, kas arī ziemā pieskata mūsu mājiņu,» saka Anna.

    Tāpat, atminoties mājas atjaunošanas stāstus, Anna paliela arī savas ģimenes vīriešus. «Paps visus ūdeņus savilka. Viņš man ar zelta rokām! Ne vienu vien darbu te ir paveicis!» Terases masīvkoka galda virsma arī ir tēta meistardarbs, savukārt brālis galdam izgatavojis kājas.

    Smejot Anna atminas pirmo radu un draugu sanākšanu atjaunotajā mājā. Tas bija pirms deviņiem gadiem, un ieplānotās svinības sakrita ar gada īsāko nakti. Kā jau parasti – iepriekšējā dienā vēl virkne darbu bija jānobeidz, šis tas jāpiekrāso un tamlīdzīgi, taču radiem un draugiem bija apsolīts – Jāņos atklāšanas ballīte būs! «Tie bija ļoti auksti Jāņi. Naktī bija kādi trīs grādi. Mūsu draugi gulēja mājas otrajā stāvā, bet tur nav īpašas siltumizolācijas, kā jau vasaras mājā. Tā viņi uz grīdas uzslēja teltis, un tur arī nakti pārlaida!»

    Visu rakstu lasiet zemāk!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē