• Jautā lasītāji: Kādus zaļumus var steidzināt uz palodzes jau tagad?

    Dārzs
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    14. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Janvārī, kamēr dienas ļoti īsas un gaismas maz, steidzināt zaļumus vēl ir pār agru. Taču, lai mājās būtu kaut nedaudz svaigu vitamīnu un minerālvielu, sīpolus, kressalātus un kviešu graudus varam mēģināt diedzēt jau tagad. 

    Sīpoli

    Sīpolus liekam glāzēs vai citos traukos ar ūdeni, raugoties, lai saknītes ir mitrumā, bet pašiem sīpoliem ūdens sniedzas apmēram līdz vidum. Novietojam uz palodzes, kur vairāk gaismas, un ātri vien parādīsies zaļi lociņi, ko uzlikt uz sviestmaizes. 

    Diedzējamie kressalāti

    Diedzējamo kressalātu sēklas var nopirkt veikalos. To diedzēšanai ērta ir caurspīdīga plastmasas kastīte. Tās pamatā ieklājam vairākās kārtās salocītu salveti. Pārlejam ar ūdeni tā, lai salvete ir viscaur mitra. Uz tās izberam kressalātu sēkliņas. Liekam gaišā un siltā vietā. Uzmanām, lai salvete vienmēr ir mitra, citādi sēkliņas izkaltīs. Lai ūdens tik ātri neiztvaikotu, kastītei varam pārlikt stiklu vai pārklāt pārtikas plēvi. Kad kressalāti paaugušies, tos nogriežam ar šķērītēm un liekam uz sviestmaizēm vai pievienojam salātiem. 

    Kviešu graudi

    Kviešu graudos ir daudz vitamīnu un minerālvielu, tos iesaka kā bagātīgu dabiskā E vitamīna avotu. Pirms diedzēšanas graudus uz nakti iemērcam remdenā ūdenī. Nākamajā dienā uz galda izklājam tīru samitrinātu virtuves dvielīti, uz tā izberam izmērcētos graudus un izlīdzinām vienā kārtā, atstatu citu no cita. Graudiem pārklājam otru samitrinātu virtuves dvielīti. Pēc tam tos abus kopā sarullējam un ieliekam polietilēna maisiņā. Maisiņu novietojam siltā vietā. Ja liekam uz radiatoriem, tad zem tīstokļa paliekam kādu dēlīti, lai graudi pārāk lielajā karstumā neizsustu. Kad tiem parādījušies balti asniņi, graudi ir izmantojami salātu pagatavošanai. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē