• Izmaiņas ugunsdrošības noteikumos: ventilācijas kanālus varēs tīrīt retāk, uzskaite – digitāla

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    15. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pieņemti grozījumi Ministru kabineta noteikumos par ugunsdrošību, kas ļaus iedzīvotājiem samazināt administratīvo slogu un labāk izprast ugunsdrošības prasības.

    Otrdien, 15. septembrī, Ministru kabinets pieņēma noteikumus “Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 19. aprīļa noteikumos Nr. 238 Ugunsdrošības noteikumi”. Noteikumi tika izstrādāti, lai ugunsdrošības prasības būtu iedzīvotājiem vienkāršāk izprotamas, kā arī padarītu efektīvāku un saprotamāku noteikumos iekļauto tiesību normu piemērošanu.

    Ugunsdrošības noteikumu grozījumos tika iekļauti priekšlikumi, izvērtējot līdzšinējo VUGD praksi ugunsdrošības uzraudzības jomā, kā arī ņemot vērā sabiedrības pārstāvju ieteikumus ugunsdrošības jomā.

    Noteikumi paredz samazināt administratīvo slogu, piemēram, ventilācijas kanālu tīrīšanas biežums līdzšinējo piecu gadu vietā ir noteikts reizi desmit gados, savukārt viendzīvokļa mājas īpašniekam veicot dūmvada kanālu tīrīšanu nevajadzēs sastādīt aktu par tīrīšanas rezultātiem.

    Personām, kuras izvēlēsies izmantot informācijas tehnoloģiju risinājumus ar ugunsdrošības prasību izpildi saistīto procesu dokumentēšanā, dokumenti ugunsdrošības jomā (piemēram, Ugunsdrošības instruktāžas uzskaites žurnāls) turpmāk nebūs jāgatavo papīra formātā.

    Noteikumos ir precizēti fiziskās personas pienākumi. Atskanot ugunsgrēka trauksmes signālam vai pamanot ugunsgrēku, personai nekavējoties jāevakuējas, izņemot gadījumus, ja nodarbinātajam noteikti pienākumi atbilstoši ugunsdrošības instrukcijai un tos attiecīgajā situācijā ir iespējams veikt.

    Lai nodrošinātu ugunsdrošībai lietojamo zīmju labāku saskatāmību, ir noteikti zīmju  minimālie izmēri atkarībā no to redzamības attāluma, kā arī vairākas zīmes ir nomainītas, lai tās būtu labāk uztveramas.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē