• IKEA iesaistās ilgtspējas eksperimentā, atpērkot lietotās IKEA mēbeles

    Māja
    Santa.lv
    Santa.lv
    12. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Risinājums tiem, kuri vēlas paildzināt savu mēbeļu kalpošanas laiku vai dot tām otro dzīvi, taču to ilgstoši atliek vai nedara laika trūkuma vai nezināšanas dēļ – IKEA atpirks lietotas IKEA mēbeles, kuras joprojām ir labā stāvoklī, lai tām atrastu jaunas mājas.

    No 12. novembra līdz 6. decembrim iedzīvotāji ir aicināti pārdot uzņēmumam IKEA mēbeles, kas pircējiem vairs nav vajadzīgas, lai dotu tām otro dzīvi. Atpirktās lietotās mēbeles tiks pārdotas IKEA, kur tās varēs iegādāties kāds, kam tās būtu noderīgas. Šis ir izmēģinājuma projekts, kura mērķis ir rast arvien jaunus veidus, kā Latvijā īstenot ilgtspējīgas uzņēmējdarbības principus.

    Jaunā projekta ietvaros Latvijas iedzīvotāji savas IKEA mēbeles varēs pārdod apmaiņā pret IKEA dāvanu karti, ko gada laikā varēs izmantot, lai iegādātos kādu sev noderīgāku lietu. Atkarībā no tā, kādā stāvoklī būs atpērkamā mēbele, varēs saņemt dāvanu karti līdz pat 40 procentu vērtībā no preces sākotnējās cenas.

    Lai piedalītos kampaņā, e-pastā ir jāatsūta mēbeles fotogrāfijas, pēc kurām IKEA darbinieki novērtēs preces atbilstību kampaņas noteikumiem un piedāvās provizorisko atlīdzības summu.

    Drošības apsvērumu dēļ atpirkšanai netiek izskatītas mīkstās mēbeles; un var pieteikt tikai tās IKEA mēbeles, kas iegādātas IKEA kopš Latvijas veikala atvēršanas brīža. Projektā apstiprinātā mēbele samontētā veidā dalībniekiem ir jāatved uz IKEA veikalu, kur drošas, funkcionālas mēbeles tiks speciāli marķētas un sagatavotas pārdošanai nocenoto preču nodaļā.

    IKEA Latvija vadītāja Inga Filipova skaidro, ka šī iniciatīva ir viens no veidiem, kā uzņēmumam ar vienkāršiem un pieejamiem risinājumiem palīdzēt ikdienā izdarīt ilgtspējīgākas izvēles, jo planētas nākotne ir gan uzņēmumu, gan iedzīvotāju rokās.

    “IKEA ir apņēmies atstāt pozitīvu ietekmi uz cilvēkiem un planētu, un mūsu mērķis radīt labāku ikdienas dzīvi, vienlaikus saudzējot planētu. Jaunā īstermiņa kampaņa jeb izmēģinājuma projekts – IKEA mēbeļu atpirkšana – ir solis pretī šim uzņēmuma mērķim. Mūsu veiktie pētījumi apliecina, ka bažas par planētas nākotni pieaug, un tas satrauc arvien lielāku skaitu cilvēku. Šajā jomā joprojām ir daudz darāmā, tomēr, iegādājoties jaunas mēbeles, no iepriekšējām vēlams atbrīvoties dabai draudzīgā veidā. Kopumā cilvēki labprāt atdod, pārdod vai salabo liekās vai nokalpojušās lietas, taču ir svarīgi, lai tas būtu viegli un ērti izdarāms. Šajā izmēģinājuma projektā atpērkam mūsu mēbeles, lai tās sagatavotu pārdošanai un lai dotu lietām otro dzīvi,” stāsta Inga Filipova.

    Viņa uzsver, ka visas IKEA preces ir izgatavotas atbilstoši IKEA demokrātiskā dizaina principiem, un preču ilgtspēja ir viena no piecām prioritātēm; pārējās četras ir forma, funkcionalitāte, kvalitāte un zema cena. “IKEA apņemšanās preču ražošanā ievērot aprites ekonomikas principus iet roku rokā ar atkritumu izmantošanu izejmateriālos. Jau vairāk nekā 60 % preču izmantoti atjaunojamie materiāli, un līdz 2030. gadam plānojam panākt to, ka visas preces ir izgatavotas no atjaunojamiem resursiem vai pārstrādājamiem materiāliem un ka jau ražošanas posmā tiek domāts par to, lai nokalpojušās preces varētu izmantot citam nolūkam, salabot, lietot atkārtoti, pārdot vai pārstrādāt,” atklāj Inga Filipova.

    Jau kopš IKEA Latvija veikala atvēršanas pircēji jaunām mēbelēm, kas nepiestāv vai neder viņu mājās, var izmantot atpakaļatdošanas pakalpojumu. Šādi atgūtas preces citi pircēji var iegādāties par zemāku cenu, tādējādi dodot lietām otro dzīvi. IKEA veikalā pircējiem ir pieejamas mēbeļu rezerves daļas, lai mājās IKEA mēbeles kalpotu ilgāk, lai būtu retāk jāpērk jaunas mēbeles un lai pēc iespējas saudzētu planētas resursus. Turklāt ir iespējams arī uzlabot esošo mēbeļu izskatu, samainot nolietotās daļas vai nomainot pārvalku vai mēbeļu fasādes.

    Ar kampaņas noteikumiem var iepazīties www.IKEA.lv.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē