• Ievas Dārza tehnikas tests

    Ievas Dārzs testē
    Anija Pelūde
    Anija Pelūde
    29. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Matīss Markovskis
    Visticamāk, būs vēl šādi IEVAS Dārza testi-meistarklases, jo, kā pierādīja pirmais pasākums, kas tika sarīkots Nacionālajā botāniskajā dārzā, interese ir liela. Jo dārzniekam vajag LABUS darba instrumentus, un šī joma pēdējo gadu laikā ļoti attīstās.

    Šoreiz, kad vēl līdz pēdējam nevarēja saprast, vai kovida pan­dēmijas aizliegumu dēļ IEVAS Dārza rīkotais pasākums vispār drīkstēs notikt, tajā piedalījās divas kompānijas – Makita un Karcher. Pirmkārt, jau tāpēc, ka tām patiešām ir jaunu­mi, ko parādīt un piedāvāt dārz­niekiem notestēt, – konceptuāli jaunumi. Otrkārt, šīs abas kom­pānijas ir nopietni un atbildīgi spēlētāji dārza tehnikas lauciņā, un var pat sacīt, ka sliktas lietas tās vienkārši neražo. Jautājums ir tikai par smalkām tehniskām ni­ansēm, knifiņiem, kur viena firma ir pāris centimetru priekšā otrai, un otrādi. Tāpēc vislabāk ir pirms dārza tehnikas pirkšanas to izmē­ģināt dabā un salīdzināt ar citām, kā tas notika arī šoreiz.

    Paldies Latvijas valsts mežu Kalsnavas kokaudzētavai, kas atvēlēja tūju un 3 baltegles podos, uz kurām tika izmēģinātas akumulatora zaru šķēres, krūmgrieži un ķēdes zāģi. Starp citu, patīkams no­vērojums: dārza cilvēki izrādīja lielu pietāti un bija ļoti saudzīgi, līdz ar to visi četri koki, kā sola speciālisti, pēc testa pasākuma aktivitātēm atkopsies un būs dzīvotāji.

    Sacensības tiek uztvertas nopietni.

    Fināls! Kurš uzvarēja? Vērtē IEVAS Dārza galvenā redaktore Anija Pelūde un Limbažu valsts ģimnāzijas saimniecības pārzinis Alvis Atslēga, kurš šeit ieradies, lai izvēlētos skolai zāles pļāvēju ar akumulatoru: «Viena mašīna nopļauto zāli vāca grozā, otra pļāva mulčēšanas režīmā, tas mazliet ietekmēja ātrumu. Vērtējums: laba tehnika!»

    Izdevniecības Žurnāls Santa komanda – dārza tehnikas testa rīkotājas: Madara, Anija, Ruta, Marta. Meitenes ir priecīgas, ka viss izdevās un dārza mīļotāji mājās devās ar idejām, ierosmēm, svaigām zināšanām, arī ar jau nopirktu dārza instrumentu kastēm vai vismaz ar plāniem drīz tos iegādāties.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē