• Iedvesmojies: kā iekārtot ērtu darba zonu lauku mājā

    Māja
    Dace Kaņepe
    Dace Kaņepe
    9. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Living4media
    Arī mājā, kur vieta darbam iepriekš nav paredzēta, var izveidot ērtu un radošu strādāšanas zonu, atvēlot vietu patrepē vai kāpņu laukumiņā. Interjerā ar nostalģijas noti priekšroka dodama dabas elementiem, nestandarta mēbelēm un sentimentālām mīļlietiņām.

    Konsultē Laura Liberte, interjera dizainere.

    Virziens – uz augšu

    Iekārtojot mazu telpu, būtiska nozīme ir vertikālei. Virzienā uz augšu izmantota telpa mazinās piebāztības sajūtu un ļaus izvairīties no nekārtības. Zona, ko izmantot pilnvērtīgi, ir, piemēram, siena aiz galda. Pie tās var gan stiprināt organizācijas paneļus, gan atrast vietu bērna zīmējumam vai mīļai fotogrāfijai. Lai darba telpa neraisītu klaustrofobiskas sajūtas, kā pilnu vertikāli vislabāk izmantot tikai vienu sienu.

    Tuvākās apkārtnes liecinieki

    Mājai, kas atrodas ūdens tuvumā, piestāvēs ūdens nogludinātu koka elementu klātbūtne. Piemēram, par aizkaru stangu var kalpot no ūdens izskalots, nesatrunējis koka zars, ko iestiprina griestos ar tauvas virvju un metāla kronšteinu palīdzību. Jāievēro princips – jo garāka stanga un smagāki aizkari, jo vairāk stiprinājumu.

    Pretēji standartam

    Miksējot dažādu dabas materiālu un krāsu mēbeles – šajā gadījumā ne līdz galam atjaunotu ozolkoka krēslu un balti krāsotu antīku koka gadu –, telpa iegūst papildu dziļumu. Ja pašu bēniņu krājumos nekā tāda nav, šādas mēbeles var meklēt antikvariātos, piemēram, Mēbeļu Kvartāls vai Viss antīkais.

    Kastes no šķūnīša

    Lielizmēra mantu glabāšanai lieliski noder koka kastes. Pirms lietošanas tām jābūt sausām un viegli nokrāsotām ar ātri žūstošu krāsu uz ūdens bāzes. Kastes var personalizēt, kā arī marķēt atbilstoši to lietojumam.

    Loga gaisma

    Ja vien iespējams, mājas ofisu vislabāk iekārtot pie loga – dabiskais apgaismojums no kreisās puses būs būtisks ieguvums. Loga radīto romantisko sajūtu papildina viegls, gaismu caurlaidīgs aizkars un sentimentāli māla puķu podi. Zaļie augi – omulībai.

    Omes rokdarbi

    Šādam interjeram piedien gan pinumi, gan austas lietas, gan silti tekstila aksesuāri, kādus var pasūtīt individuāli vai atrast rokdarbu veikaliņos. Plašs vilnas pledu piedāvājums atrodams veikalos Klippan Saule un Ziemeļmeita, lina izstrādājumi veikalā Linu Māja, bet jaukus dizaina paklājiņus no otrreiz pārstrādātiem materiāliem auž, piemēram, @munarugs.

    Praktisks apgaismojums

    Izvēlētajam apgaismojumam jābūt gana praktiskam, turklāt jāiederas vidē. Vintāžas stila virsapgaismojumu un galda lampas var atrast lampu veikalos, tomēr var gadīties, ka efektīgākais risinājums jāmeklē antikvariātā, krāmu tirdziņā vai ss.lv, andelemandele.lv vai etsy.com.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē