• FOTO: Aprikožu krāsas rožu šķirnes iesaka kolekcionāre Romija Andersone

    Dārzs
    Romija Andersone
    20. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    11/12‘JELENA FRAYLA’

    ‘JELENA FRAYLA’

    ‘JELENA FRAYLA’ (Pheno Geno, Serbija). Lai arī ar šo šķirni tikai nesen iepazinos, es tomēr vēlos par to pastāstīt, jo starptautiskajā rožu pasaulē ir ienācis jauns, vērā ņemams pārstāvis, proti, Serbija. Serbu firmas Pheno Geno kolekcija Frayla ir veltīta ievērojamām Serbijas sievietēm – karalienēm, princesēm, māksliniecēm, zinātniecēm un pētniecēm.

    Katrai šīs kolekcijas šķirnei ir raksturīga sieviešu elegance, pieticība un izsmalcinātība, jo Pheno Geno radīja tieši sievietes. Pagaidām tapušas astoņas kolekcijas, tajā skaitā arī ēdamas rozes, kuru ziedlapiņas ar izteiktiem augļu un ogu aromātiem lietojamas uzturā. Selekcionāres dod priekšroku tādu rožu radīšanai, kas ir izturīgas pret salu, sausumu un slimībām.

    ‘Jelena Frayla’ ir aptuveni 60 cm augsta, kompakta floribundroze ar spēcīgu augļu aromātu, kurā dominē aprikožu nots, līdz ar to serbi šo šķirni uzskata par vienu labākajām aromātiskajām šķirnēm kolekcijā.

    Ziedi ir vidēja izmēra (6–7 cm), taču pārsteidz to elegance pilnā atvērumā. Jau pirmajā gadā tā enerģiski pieauga, bagātīgi un ilgi ziedēja, par spīti tam, ka aug pilnā saulē visu dienu.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē