• FOTO: Aprikožu krāsas rožu šķirnes iesaka kolekcionāre Romija Andersone

    Dārzs
    Romija Andersone
    20. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    4/12‘CHIPPENDALE’

    ‘CHIPPENDALE’

    ‘CHIPPENDALE’ (Tantau, 2005). Nostalģiskā vācu tējhibrīdroze ievērojama ar savu kompakto, labi zaroto krūma formu, kas galīgi nav raksturīga tējhibrīdrozēm un kuras dēļ šo šķirni daudzi uzskata par krūmrozi. Bet ne tikai ar to. Sākotnēji iestādīju to laukos, taču, kad 10–12 cm lielie, smaržīgie, blīvi pildītie ziedi sāka plaukt un izcēlās ar ilgo ziedēšanu, kaut arī atrodas pilnā saulē visas dienas garumā, sapratu, ka vienu čipīti (kā mēs to mīļi saucam savā Facebook rožu grupā) man vajag arī pilsētas dārzā.

    Roze ātri uzaudzē enerģisku krūmu ar stabiliem, stingriem dzinumiem, kas ir gandrīz bez ērkšķiem. Uz tumši zaļā, spīdīgā lapojuma fona mainīgi oranžie ziedi izceļas īpaši skaisti. Ziedēšana ir apjomīga un gandrīz nepārtraukta. Manos dārzos roze aug priekšplānā, jo ļoti dekoratīvi izskatās ziedkopas, kurās vienkopus var redzēt dažādu toņu ziedus dažādās ziedēšanas stadijās – gan laškrāsas, gan persiku, gan rozā, gan krēmkrāsas. Skats ir iespaidīgs! Krūma augstums ir aptuveni metrs, tāds pats varētu būt arī platums.

    Šķirne izceļas ar izcilu noturību pret slimībām un nelabvēlīgiem laika apstākļiem. Starp ziedēšanas fāzēm ir minimāls pārtraukums, tāpēc to var uzskatīt par nepārtraukti ziedošu. Aromāts salds, eksperti saka, ka tas atgādina persiku un mango.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē