• Atbalsts dzīvei laukos. Kā to saņemt un kur pieteikties?

    Aktuāli
    Kristīne Sēnele
    16. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ja pirmais solis – pārcelties uz dzīvi laukos – pasperts vai ir plānā, iespējams, ir aktuāli izdomāt, ko darīt un ar ko pelnīt. Atbalsta iespējas maksājumu, projektu un mācību formā var atrast arī pavisam zaļi laucinieki. Skaidrojam!
    Nākamais: Atbalsts zemes kopšanai

    Apkopoto atbalsta veidu aprakstos minēti tikai svarīgākie nosacījumi, tāpēc rūpīgi izpēti katras iespējas noteikumus. Ja kāda no tām tieši šobrīd vairs nav pieejama, vari sagatavoties un startēt nākamajā sezonā.

    Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) līdz pat rudenim būs apmācības dažādās lauksaimniecības un mežsaimniecības tēmās. Ir kursi, kas veltīti vidi saudzējošai saimniekošanai, piemēram, bioloģiskajai daudzveidībai, un tie parasti ir bez maksas.

    Lai piedalītos apmācībās, tev vajadzēs apliecināt, ka esi saistīts ar nozari, piemēram, ka tev ir lauksaimniecības zeme vai meža platība, ka nodarbojies ar putnkopību.

    Aktuālo kursu programma atrodama LLKC mājaslapā.

    Tāpat tu vari pretendēt uz LAD atbalstu dalībai LLKC maksas apmācībās, konsultācijām ar šī centra ekspertiem un arī dalībai demonstrācijas pasākumos, kuros var iepazīties ar interesējošās nozares pieredzi ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs.

    Lai saņemto šo atbalstu, tev sākumā ir jāiegūst LLKC apstiprinājums, piemēram, dalībai mācībās, kuras tad attiecīgi 50%, 90% vai 100% apjomā apmaksā LAD.

    LLKC reģionālie biroji piedāvā arī bezmaksas izglītošanās iespējas par sezonālajām tēmām. Lai tās nepalaistu garām, visērtākais ir sekot filiāļu Facebook kontiem. Savukārt LIAA regulāri piedāvā bezmaksas apmācības kursus par dažādām uzņēmējdarbības un finanšu pratības tēmām.

    Raksta turpinājumā lasiet par dažādiem atbalsta veidiem!

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē