• Ar ko nopakot un aizlīmēt koka logus?

    Praktiski padomi
    Liene Millere
    21. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības arhīva
    Žurnāla Lauku Māja lasītāja Egita jautā: «Mūsu lauku mājai, kuru iegādājāmies šovasar, ir vecie koka logi. Sākumā likās, ka varbūt nebūs tik traki, bet nu saprotam, ka pa tiem ļoti nāk aukstums un arī iet ārā siltums. Varbūt varat ieteikt labākās metodes, kā logus aukstajos mēnešos nopakot, kamēr neesam ielikuši jaunus vai atjaunojuši vecos?»
    Nākamais: VILNAS SEGA + AIZLĪMĒT

    Tā ir ierasta situācija, ka, iegādājoties māju ar senāku vēsturi, nākas saskarties ar veciem koka logiem, kas būtu jānomaina vai jāatjauno, vēlams, līdz gada aukstajai sezonai.

    Ja to neizdodas izdarīt, tad, protams, ziemas laikā logu dēļ māja zaudē lielu daļu siltuma, tātad ir maksimāli jāsamazina siltuma zudums esošajiem logiem.

    Dažkārt cilvēki izmanto sarullētu vilnas segu, ko ieklāj starp logiem. Kombinācijā ar logu aizlīmēšanu, kas savulaik bija ļoti populāri, šī metode tiešām der. Tomēr laiks iet uz priekšu, un no pieejamajām iespējām un materiāliem papīra lentes vairs nav efektīvākais līdzeklis.

    Ar papīru aizlīmētiem logiem ir divi mīnusi – pirmkārt, logus ziemā nevarēs atvērt, lai izvēdinātu telpu, otrkārt, pavasarī lentes jāplēš nost un jānotīra logu rāmji, kas ir darbietilpīgs process. Tomēr, ja gribas darīt pa vienkāršo, šī ir viena no gadu desmitos nostiprinātām metodēm.

    Var izmantot arī blīvgumijas, kas atšķirībā no papīra lentēm kalpos vairākus gadus, stikla paketes (divi stikli, starp kuriem iepildīta inerta gāze, kas ir hermētiski noslēgta un nodrošina mazāku siltuma apmaiņu caur logu) un pakulas.

    Raksta turpinājumā lasiet vairāk par katru no metodēm!

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē