• Šobrīd

    weather img

    Rīga -14°C

    Tavs uzticamais atbalsts

    Krustnaglina.lv autore Katrīna: Cilvēkiem vajag idejas dārzeņu pagatavošanā ārpus ierastajiem veidiem

    Iedvesmas stāsts
    Ilze Klapere
    21. novembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Katrīna patlaban dzīvo mājās ar bērniem, gatavo ēst un iepriecina savus sekotājus blogā krustnaglina.lv un Instagram kontā @katrinamame ar dzīvesstila un recepšu ideju saturu.

    Katrīna stāsta «Kad savulaik izlēmu pārtraukt medicīnas studijas, sāku pastiprināti interesēties par veselīgu uzturu un, varētu teikt, ieniru kulinārijas pasaulē ar patiesu prieku, radīju savu blogu krustnaglina.lv un – arvien vairāk iemīlēju ēdienu. Manā dzīvē ir bijis arī astoņus gadus ilgs veģetārais posms un kādu laiku pat vegāniskais, bet visēdāju pulkā atgriezos, gaidot meitiņu.»

    «Tā kā ikdienā gatavoju ne tikai ģimenei, bet ar savām receptēm un pārdomām par ēdienu dalos arī sociālajos tīklos, tad cenšos fokusēties uz dārzeņu popularizēšanu.

    Jo – vai tad lielam vairumam cilvēku ir problēmas ēst sieru, makaronus, burgerus, kūkas vai desiņas?

    Nē, tas ir viegli un patīkami! Bet ar dārzeņiem ir, kā ir. Nu, varbūt kartupeļus. Labi, burkānus arī reizēm var. Taču dārzeņu ir tik daudz, tie ir tik dažādi, un no tiem var pagatavot lieliskus ēdienus! Rūpīgi iedziļinos savu sekotāju atgriezeniskajā saitē, un – ko es tur redzu? Ka cilvēkiem vajag idejas dārzeņu pagatavošanā ārpus ierastajiem veidiem!»

    «Un jā, esmu sezonālas ēšanas piekritēja un vietējo dārzeņu fane! Un te nu rudens ir mans lielais draugs, jo dārzos un laukos ir nobrieduši visādi labumi. Mūsu pašu dārzeņi nemaksā dārgi, būtu nesaprātīgi tos neizvēlēties! Protams, man garšo arī, piemēram, avokado, bet priekšroku došu mūsējiem, sezonālajiem, kas tagad rudenī noteikti ir saknes. Patlaban mums māja ir, varētu teikt, pilna ar ķirbjiem, kurus sadāvināja draugu ģimene.

    Šoruden esmu arī īpaši iemīlējusi pastinakus. Brīnišķīga sakne! Cepiet cepeškrāsnī vai pamēģiniet pagatavot kartupeļu biezeni, trešdaļu kartupeļu aizstājot ar pastinaku, nenožēlosiet. Pastinakam piemīt maiga, riekstaina garša un krēmīga tekstūra.»

    Visu rakstu un Katrīnas receptes gardiem dārzeņu ēdieniem lasiet jaunākajā žurnāla LAUKU MĀJA numurā, kas pieejams preses tidzniecības vietās visā Latvijā!

    • Kalna Vajubi – māja, ko atjaunoja dzimtas septītā paaudze
    • Ar cieņu pret mājas vēsturi atjaunotie Jāņkalni 
    • Omulīga priekšnama anatomija
    • Kā kopt koku, lai kalpo ilgi?
    • Pastkastītes ierīkošana lauku mājā
    • Kā iekurināt krāsni, lai labi deg?
    • Stādām ainavu ap lauku māju
    • Gatavojam kokus ziemai
    • Kā rūdītam pilsētniekam iedzīvoties laukos?
    • Olalā! un Bučers paipalu bizness
    • Būda uz sēkļa 11. sērija
    • Svētku vakariņas kopā ar Karīnu no krustnaglina.lv
    Lauku Māja nr11

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    AutoBild.lv

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+