• 5 padomi raitākam rīta cēlienam

    Praktiski padomi
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    21. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Rītos, kad ātri jāsapošas – jāsaģērbjas un jāsaved sevi kārtībā –, šķiet, viss notiek vēl lēnāk nekā citkārt. Vai šo procesu var optimizēt?

    Pieci padomi raitākam rītam:

    1. Regulārs skapja audits. Varētu domāt – lai nu ko, bet sava skapja saturu cilvēks gan pārzina, taču tā nav. Vienmēr ir lietas, ko velkam retāk, tās pārvietojas uz skapja tālāko galu, līdz ar to velkam vēl retāk. Tāpēc ik pa laikam der pārskatīt skapja saturu – atjaunot komplektus un varbūt šo to arī uzlaikot: kā zināms, kalorijas ir tādi mazi dzīvnieciņi, kas mitinās skapī un prot samazināt apģērba izmēru…
    2. Vai manā skapī ir garderobes bāzes lietas? Nereti pat ļoti apjomīgās garderobēs ir papilnam dažādu interesantu un arī kvalitatīvu tērpu, taču trūkst bāzes lietu. Laba piegriezuma melnas bikses, klasiska žakete, kvalitatīvi džinsi, balts krekls vai blūze, bītlene neitrālā tonī un pāris laba sastāva T kreklu – lietas, kas aktuālas vienmēr un izglābs arī rītā, kad šķiet, ka nav, ko vilkt.
    3. Krāsu loģistika. Lai ātri izraudzītos dienas kārtu, dažkārt labi palīdz, ja apģērbs skapī ir sakarināts pēc krāsām. Tad viegli var vai nu izvēlēties vienas krāsas apģērbu, vai sakombinēt veiksmīgu krāsu saspēli.
    4. Somiņa somai. Ja ir daudz somu un ja patīk tās mainīt, pieskaņojot vai nu tērpam, vai dienas kārtībai, ir diezgan apgrūtinoši ikreiz pārlikt no vienas otrā visu svarīgo – atslēgas, caurlaidi, telefonu utt. Turklāt tā var viegli kaut ko aizmirst. Ieteikums – visu šo mantību glabāt vienā nelielā somiņā (piemēram, kosmētikas somiņā) un to pārlikt no vienas somas otrā.
    5. Glābējzvans. Ja no mājām jāiziet precīzā laikā, rīta cēlienā ik pa brīdim satraukti ieskatāmies pulkstenī. Tas rada papildu nervozitāti. Ieteikums – uzlikt atgādinājuma zvanu telefonā vai modinātājpulkstenī, kas atskanētu 10 vai 15 (kā kuram ērtāk) minūtes pirms iziešanas brīža. Tas ir laiks, kad vēl var paspēt sasteigt iekavēto. Bet līdz tam – bez lieka stresa!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē