• 5 neparastas idejas kompaktai darba vietai mājās

    Zelta padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    14. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Tā kā izskanējis aicinājums pēc iespējas strādāt attālināti, darba vietas iekārtojums mājās atkal kļūst aktuāls.

    Sabiedriskās domas aptaujas rezultāti liecina, ka nepieciešamība pēc darba vietas mājās ir palielinājusies. Viens no iemesliem ir elastīgāki attālināta darba un mācību nosacījumi. Tomēr tikai 8 % aptaujas dalībnieku mājās ir īpaši darbam paredzēta vieta, piemēram, kabinets. Daudzi ir spiesti strādāt, sēžot gultā, uz dīvāna, virtuvē vai citā nepiemērotā un neērtā vietā.

    Pārkārtojot mājokli, noteikti būtu vēlams atrast vietu mājas birojam vai vismaz nelielai darba vietai. IKEA interjera dizainers Dariuss Rimkus uzskata – nav uzreiz jāplāno lieli remontdarbi, jo darbam, mācībām vai vaļaspriekam var atrast dažādās mājokļa vietās, kas nemanot palikušas neizmantotas. Pat vismazākajā mājoklī noteikti ir iespējams atrast gana daudz vietas produktīvam darbam.

    5 idejas darba vietas iekārtošanai:

    1. Brīva siena.
      Ja mājās ir brīva siena vai starp mēbelēm palikusi neizmantota niša, tur var ērti ielikt rakstāmgaldu. Ja standarta galdam vietas ir par maz, var izmantot sienas plauktu ar atvilktnēm vai iekaramo galdu. Šādam galdam nav kāju, tāpēc ietaupās vieta uz grīdas. Atliek tikai izvēlēties ērtāko krēslu, un darbs var sākties!


      Dariuss Rimkus saka: “Mantu glabāšanai nav obligāti vajadzīgs skapis. Tā vietā var izmantot, piemēram, ratiņus. Tie ir ļoti praktiski, jo aizņem pavisam nedaudz vietas un ir pēc vajadzības pārvietojami.” Sīkumus, piemēram, rakstāmpiederumus, dizainers iesaka salikt pie sienas, izmantojot perforētu dēļu kombinācijas vai stangas, pie kurām piekar turētājus.
    2. Pieliekamais.
      Tukšs pieliekamais var viegli pārtapt ērtā darba vietā. Izvēlies šauru rakstāmgaldu un krēslu vai regulējama augstuma tabureti, ko vajadzības gadījumā var iestumt pagaldē. Taburete aizņem mazāk vietas nekā krēsls, turklāt, uz tās sēžot, tiek nodarbināti muguras muskuļi un uzlabojas stāja.

      “Ja izdodas atrast vietu rakstāmgaldam – lieliski! Bet, ja telpa tomēr ir pārāk maza, jāizvēlas kompaktas, daudzfunkcionālas mēbeles, piemēram, skapītis ar nolokāmu galdu, ko pēc nepieciešamības var salikt,” norāda dizainers.
    3. Patrepe.
      Te pat nav vajadzīgi neparasti risinājumi, jo noteikti pietiks vietas standarta rakstāmgaldam. Jāizlemj, vai vēlies tradicionālu vai regulējama augstuma galdu, jāpievieno krēsls un daži sienas plaukti mantām – gatavs!

      Ja patrepē nepietiek dienasgaismas, to var atrisināt ar sienas lampām vai pat lampām ar klipšiem. Personiskās mantas un dokumentus var sakārtot sienas plauktos – tie aizņem pavisam nedaudz vietas.
    4. Skapis.
      Ja mājoklī nemaz, nemaz nav vietas atsevišķai darba vietai, var noderēt nolokāms galds. Saliktā veidā tas neaizņem vairāk vietas kā sekls skapītis, bet izliktā veidā ir piemērots dažādām vajadzībām.

      Ar šādu galdu labi sader kompakts saliekamais krēsls.
    5. Tualetes galdiņš.
      Lai taupītu vietu un nepiekrāmētu mājokli ar pārāk daudzām mēbelēm, Dariuss Rimkus iesaka izvēlēties daudzfunkcionālus risinājumus.

      Tualetes galdiņš var būt arī rakstāmgalds, bet rakstāmgalds var pildīt arī tualetes galdiņa funkciju.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē