• 2021.gada interjers – modē atgriežas retro un utilitārisms

    Māja
    Santa.lv
    Santa.lv
    9. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: 220.lv
    Dizainā būs jūtami piesātināti toņi, drosmīgi zīmējumi un inovatīvu materiālu ieviešana. Savukārt stila izvēlē dominēs 20.gs. septiņdesmitie gadi un retro noskaņas. Konsultē interjera dizainere Anna Ilmere.

    Pandēmijas ietekme ir jūtama arī nākamā gada interjera dizaina tendencēs, norāda dizainere. Krāsu prognoze 2021. gadam atspoguļo vēlmi pēc pārliecības un drošības, kas veido patīkamu komfortu mājoklī.

    Putekļaini zilā krāsa nostalģijas radīšanai

    Nākamais gads iezīmējas neitrālos toņos un aktuāli būs vairāku krāsu palešu toņi. Viens no tiem būs silti baltu, neitrālu un putekļaini zilu krāsu kombinācijas ar bordo akcentiem un dziļiem okeāna zilajiem toņiem. Šie toņi savienojumā ar maigi pelēkiem un olīvu zaļiem toņiem radīs mierīgu un nosvērtu noskaņu.

    Paletē būs jūtama nostalģija, kuras mērķis būs nodot līdzsvara un miera izjūtu, vienlaikus esot ļoti daudzpusīgai. Patiesībā, kad arvien vairāk cilvēku sākuši strādā attālināti, uzmanība tiek pievērsta skaistu un elastīgu telpu radīšanai, kur justies līdzsvarotiem un mierīgiem. Pelēkais fona tonis rada komfortu un drošību, kas reizē piešķir maigu un mūsdienīgu izskatu. Savukārt, izvēloties interjera objektus, pateicoties faktūrām, kā arī autentiskiem un ilgtspējīgiem materiāliem, arhitektūras un mēbeļu formas varēs izvēlēties vienkāršas un utilitāras.

    Dzeltenie un zaļie toņi mieram un harmonijai

    Mazliet siltāku toņu piekritējiem aktuāla būs kombinācija ar dzelteniem un zaļiem toņiem savienojumā ar iedeguma (smilšu toni, gaiši brūno) un maigo olīvu toni. Palete ir iedvesmota no dabas, un tās mērķis būs nedaudz atvienoties no digitāli piesātinātās vides, priekšplānā izvirzot mīkstas un dabiskas nokrāsas, piemēram, sūnas, salvijas zaļumus, kurkumu un citrusaugļu nokrāsas.

    Šī krāsu palete noteikti radīs nomierinošu vidi telpā. Jāpiebilst, ka šie toņi lieliski saderēsies ar koka elementiem, kas interjerā radīs piederību dabai. Lai piepildītu telpu interjerā varēs izmantot noapaļotu formu un mīkstos priekšmetus.

    Retro krāsu salikumi drosmīgajiem

    Mazliet ekstravagantākam interjeram var izvēlēties neitrāli siltās krāsu kombinācijas savienojumā ar bagātīgām krāsām, piemēram, zilu, koraļļu un rūsu, kā arī rozā un terakotas. Šī palete raksturo tuvības sajūtu ar pacilājošām krāsām un drosmīgu atjaunošanās izjūtu. Tai piemīt smalks, rotaļīgs retro efekts, ko iedvesmojuši septiņdesmitie gadi, radot eklektisku vecā un jaunā sajaukumu, kura mērķis būs radīt laimīgu un enerģisku telpu.

    Interjerā varēs ietvert uzkrītošas un spilgtas kompozīcijas, iedvesmojoties no mūsdienu Art Deco un Pop Art. Tāpat nākamgad atgriezīsies rotaļīgas formas ar drosmīgām, izteiksmīgām tekstūrām un piesātinātām krāsām gan dekoros, gan mēbelēs. Savukārt, lai to līdzsvarotu, jāiegaumē, ka mazāk būs vairāk. Neitrāli balts fons būs lieliski piemērots spēlēm ar krāsām un dažādām virsmām, līdzsvarojot, piemēram, vēsu betonu ar siltu kokmateriālu.

    2021.gada Pantone krāsa – pelēks un dzeltens

    Kā atzīsts interjera dizainere, pelēkais ar dzelteno interjerā un dizainā ir interesanta krāsu spēle. Spilgta, bet vienlaikus tomēr diezgan vienkārša kombinācija, jo saulaini dzelteno toni var visai ideāli sakombinēt ar šķietami garlaicīgo pelēko.

    Šo toņu saspēle kaut kādā mērā ir saistīta ar inovācijām un intuīciju, kā arī cieņu pret gudrību, pieredzi un inteliģenci. Tā iedvesmo un virza mūs uz priekšu ar jaunu domāšanas veidu.

    Anna Ilmere atklāj:“Pantone šīs abas divas neatkarīgās krāsas ir apvienojuši, lai izceltu to, kā dažādi elementi apvienojas, lai veidotu optimistisku savienojumu. Tas ir krāsu stāsts, kas ietver dziļākas pārdomas un solījumu par kaut ko saulainu un draudzīgu. Laimes vēstījumu, ko vieno uzticība, kā arī tam ir tieksme dot cerību. Vai nav gana aktuāli šodien?”

    Videi draudzīgo materiālu triumfs

    Nu jau kā nezūdoša vērtība interjerā ir ekoloģiskie, videi draudzīgie risinājumi, kā arī pārstrādāto materiālu izmantošana mēbeļu un audumu ražošanā. Anna Ilmere apgalvo, ka arī nākamgad interjerā tiks aktualizētas iniciatīvas bez kaitīgām sekām dabai.

    Taps dizaineru inovatīvie eksperimenti, lai izveidotu neparastus un jaunus materiālus, kuru pamatā būs pārstrāde, alternatīvas tehnoloģijas un labi līdzsvarota pieeja starp dabu un tehnoloģijām. Dabisko materiālu, piemēram, jūraszāles, bambusa vai kukurūzas izmantošanai jau ir liela niša un ietekme uz modernu mēbeļu elementu un dekoru detaļu ražošanu.

    Viennozīmīgi būtiskākais aspekts visām rūpniecības nozarēm ir un būs samazināt plastmasas izmantošanu un pārstrādāt esošo – īpaši ņemot vērā milzīgo plastmasas daudzumu, kas visā pasaulē atrodams okeānos un citās ūdenstilpēs. Šo kaitīgo atkritumu pārstrāde jau ir plaši pazīstama tendence funkcionālo un moderno mēbeļu detaļu ražošanā. 

    Mēbeļu modē atgriežas retro šiks un neparastas formas

    Lielākā daļa jauno tendenču nākamajam gadam ir ņemtas no pagājušā gadsimta (1950. – 1960. gadiem). Tajā laikā dominējuši piesātināti sarkanie toņi, kā arī spilgti dzelteni, oranži, zaļi un brūni toņi. Papildus tam, 2021. gadā būs svarīgi ņemt vērā neparastas faktūras, attēlus un zīmējumus uz priekšmetiem un mēbelēm.

    Mūsdienās tas attēlojas asimetriskās un ģeometriskās formās un pašos zīmējumos. Tāpat starp tendencēm parādīsies mēbeles ar mīkstām, noapaļotām formām. Gludās formas atgriežas no septiņdesmito gadu modes. Pateicoties šādai atmosfērai, interjers izskatīsies ērts un elegants. Piemēram, mēbeļu ražošanā nākamā gada tendence būs polsterētas un mīkstas gultas, ar mīkstu auduma galvgaļa pamatni.

    Modernākie materiāli interjerā

    Kad runa ir par mēbeļu materiālu, joprojām aktualitāti nezaudēs zelts, misiņš, savukārt melnā bronza parādīsies kā atsevišķs elements. Tās būs figūras, mākslas priekšmeti vai modernas kompozīcijas. Pieaugs arī pieprasījums pēc dabīgiem materiāliem. Dizaineri centīsies atrast arvien sarežģītākas un izsmalcinātākas dažādu faktūru kombinācijas.

    Piemēram, tas varētu būt koks, kas sakrustots ar kvarcu vai marmoru, vai keramika ar betonu un metālu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē