• 1. sērija Izvēlamies augus

    Dobes no nulles
    1. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ja tev ir lauku māja, tad pilnīgi noteikti kāda dobe jau ir. Bet, ja laukos uzbūvēts kas jauns, tad arī dobes jātaisa no jauna. Turpmāk soli pa solim parādīsim, kā iekopt puķudobes, kuru kopšana ir vienkārša un neprasa lielus ne naudas, ne laika ieguldījumus.

    Konsultē Nacionālā Botāniskā dārza Lakstaugu floras nodaļas vadošās speciālistes Marija Semerova un Ilma Nereta.

    Šajā sērijā – plānojam dobes un izvēlamies augsnei un vietai piemērotākos augus. Tie būs ne tikai ziemcietīgi, bet arī krāsaini no pavasara līdz vēlam rudenim un patiks arī tauriņiem.

    Dārzs un mājiņas atrodas Vidzemē, vietā, kur ziemā parasti ir lielākie sali Latvijā, tādēļ svarīgi lai augi būtu pēc iespējas salcietīgāki. Augsne ir smaga (māls, smilšmāls), 80 cm dziļumā sākas blīvs māls. Toties augsne labi tur mitrumu arī karstās un sausās vasarās.

    Dārza plāns

    Tev noderēs

    APSILDĀMĀ VESTE Pārfrāzējot varētu teikt – galvenais, lai mugura silta. Un tieši to arī šī apsildāmā veste nodrošina. Veste tiek apsildīta ar 18 V akumulatoru un, pateicoties sildelementiem plecu un muguras zonās, palīdzēs neapaukstēties pavasara vēsajā vējā un izturēs arī nelielu lietu. Vestei ir trīs apsildes līmeņi, un atkarībā no izvēlētā līmeņa veste sildīs 8, 16 vai 28 stundas.

    AKUMULATORA ŠĶĒRES DUP362 Katra sapnis – ar akumulatoru darbināmas dārza šķēres, kuras griež pašas. Bez tulznām un nogurušas plaukstas, jo pietiek viegli pieskarties mēlītei, lai šķēres kā sviestu pārgrieztu līdz 33 mm resnus zarus. Ar vienu 6,0 Ah akumulatoru pietiek līdz 84 000 griezumiem.

    AKUMULATORA TĒJKANNA DKT360 Šī tējkanna karstu tēju spēs piedāvāt arī plika lauka vidū, jo darbināma ar 18 V akumulatoru, ko var aizņemties no dārza instrumentiem. Viegla, ērti pārnēsājama.

    ZARU SMALCINĀTĀJS UD2500 Ar elektrību darbināms zaru smalcinātājs. Sasmalcinās līdz 45 mm resnus zarus parupjā mulčā, ar ko var droši mulčēt hostas un papardes, kā arī kokus un krūmus. Citām ziemcietēm nevajadzētu izmantot. Ierīcei ir lieli riteņi ērtai pārvietošanai.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē