• Kanāda sīvā cīņā pārspēj Somiju un triumfē 85. pasaules hokeja čempionātā

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    6. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: IIHF
    Skaistu, dinamisku hokeja izrādi svētdien vakarā sporta cienītājiem sagādāja Kanādas un Somijas hokeja izlases, 2021. gada pasaules čempionāta finālā noskaidrojot planētas meistarīgāko komandu.

    Lai uzzinātu, kura komanda nopelnījusi zelta medaļas, bija nepieciešamas visas 60 pamatlaika minūtes plus septiņas minūtes pagarinājumā, jo arī finālspēlē pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu – 2:2.

    Pirmajā periodā kanādieši daudz dabūja spēlēt skaitliskajā mazākumā, līdz ar to laukumā dominēja somi, kuri arī atklāja mača rezultātu un izvirzījās vadībā. Brīdī, kad laukumā no sodīto soliņa septītās minūtes beigās atgriezās Niks Pols, Mikaels Rohomā guva vārtus Somijas izlases labā.

    Otrajā periodā kanādieši izlīdzināja rezultātu, teicami realizējot savu skaitlisko vairākumu – Maksims Komtuā panāca 1:1. Nedaudz vēlāk ripa vēlreiz nonāca Somijas izlases vārtos, taču šo golu kanādiešiem neieskaitīja aizmugures situācijas dēļ.

    Trešā perioda sākumā somi ar Peteri Lindboma gūtajiem vārtiem vēlreiz izvirzījās vadībā, un kanādieši vēlreiz pretinieku sodīja par noteikumu pārkāpumu, otrreiz realizējot skaitlisko vairākumu – skaistu, iespēlētu kombināciju ar precīzu metienu noslēdza Adams Enrike – 2:2. 

    Līdz pat pēdējām pamatlaika sekundēm abas komandas demonstrēja ātru uzbrukuma hokeju, jo bija skaidrs – šā mača iznākumu noteiks nākamie gūtie vārti, un vārtsargiem abās laukuma pusēs nācās rādīt savu labāko sniegumu.

    Arī pagarinājums pasaules čempionāta finālā ilgst 20 minūtes, un abas komandas ar pilnu sparu metās cīņā. Papildlaika septītajā minūtē iemetiens pie Kanādas izlases vārtiem, bet somi zaudē iemetienā un Konors Brauns ar Polu Niku aizskrien ātrā pretuzbrukumā. Saspēlējoties, kanādiešiem izdodas nomānīt Jusi Olkinoru un ripa ielido tukšajā vārtu stūrī – Kanāda ir pasaules čempione! Mača beigu rezultāts – 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 1:0) Kanādas labā.

    Hokeja dzimtenes izlase līdz ar to pasaules čempionātā triumfēja jau 27. reizi.

    Kanādas ceļš uz zelta medaļām 2021. gada pasaules čempionātā sākās ar četrām zaudētām spēlēm – viena no tām pagarinājumā, trīs pamatlaikā – un iekļūšanu ceturtdaļfinālā caur adatas aci, pateicoties labvēlīgam Latvijas un Vācijas spēles iznākumam grupu turnīrā. Līdz šim nevienai komandai čempionāta vēsturē nav izdevies, zaudējot četras spēles grupu turnīrā, tikt pie zelta medaļām, Kanāda ir pirmā.

    Pēc trim zaudētām spēlēm zelta atgriešanās iepriekš sanākusi Čehijai 1999. gadā, Kanādai 1997. gadā un Zviedrijai 1987. gadā.

    Kā ziņojām, bronzas medaļas dienas pirmajā spēlē ieguva ASV izlase, kas ar 6:1 pārspēja Vāciju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē