• 2021. gada pasaules hokeja čempionāta finālā tiksies Kanāda un Somija

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    5. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: IIHF
    Pasaules hokeja čempionātā Rīgā par zelta medaļām svētdien cīnīsies Kanādas un Somijas izlases, bet par bronzu – ASV un Vācija.

    Kanādieši savā pusfināla spēlē sestdien ar 4:2 uzvarēja ASV, bet Somija ar pārspēja Vāciju ar 2:1.

    Dienas pirmajā pusfināla spēlē tikās ziemeļamerikāņi – Kanāda un ASV.

    Brendons Pirri kanādiešus vadībā izvirzīja jau pirmā perioda trešajā minūtē, taču Kolins Blekvels 18. minūtē vārtu priekšā laboja ripas lidojuma virzienu, panākdams neizšķirtu – 1:1. Otrā perioda piektajā minūtē pirmais pie atlēkušās ripas vārtu priekšā bija Endrū Mandžiapane, kurš paspēja aizsniegties līdz ripai, kas lēni slīdēja vārtu virzienā, – 2:1 Kanādas izlases labā.

    Otrās trešdaļas 11. minūtē kanādieši gandrīz panāca 3:1, jo Edama Henrika vārti netika ieskaitīti. Mandžiapane Kanādas izlases trešos vārtus guva pēdējās trešdaļas pirmajā minūtē. Aleksandrs Čmelevskis trīs minūtes vēlāk atjaunoja ASV cerības par iekļūšanu finālā, taču Džastins Denforts nepilnu pusminūti līdz pamatlaika beigām ripu raidīja tukšos vārtos – 4:2.

    Dārsijs Kempers, kurš rezultatīvi piespēlēja uzvaras vārtu guvumā, Kanādas izlases vārtos atvairīja 36 no 38 metieniem.

    ASV, kas ar 18 punktiem uzvarēja B grupā, pēdējoreiz medaļas izcīnīja 2018. gadā Dānijā, kad mājās brauca ar bronzas godalgām. Tikmēr Kanāda vāji iesāka čempionātu, ar 0:2 zaudējot Latvijai, taču turnīra gaitā sniegumu cīņās pret vājākiem pretiniekiem uzlaboja un, pateicoties Latvijas zaudējumam pēdējā mačā, iekļuva ceturtdaļfinālā, ar iegūstot ceturto vietu B grupā ar 10  punktiem.

    Kanāda visbiežāk ir kļuvusi par čempioni (26 reizes), pēdējoreiz to sasniedzot 2016. gadā, bet pēdējā čempionātā zaudēja somiem finālā. Jāpiebilst, ka šogad atkārtojas šis fināla pāris, jo Somija Arēnā Rīga otrajā pusfināla spēlē ar 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) uzvarēja Vāciju.

    Somus vadībā pirmā perioda 14. minūtē izvirzīja Īro Pakarinens, bet, sākoties trešdaļas pēdējai minūtei, pārsvaru palielināja Hannes Bjorninens. Matīass Plahta otrā perioda 12.minūtē realizēja skaitlisko vairākumu, bet trešā perioda beigās vācieši sešu vīru sastāvā nespēja gūt vēl vienus vārtus, lai panāktu neizšķirtu.

    Jusi Olkinuora Somijas izlases vārtos atvairīja 27 no 28 metieniem, bet Matīass Nīderbergers tika galā ar 15 no 17 raidījumiem.

    Tā kā 2020.gadā Šveicē paredzētais čempionāts Covid-19 pandēmijas dēļ nenotika, pašreizējie pasaules čempioni joprojām ir somi, kuri triumfēja 2019. gadā Slovākijā. Arī grupu turnīru čempioni aizvadīja pārliecinoši, ar 17 punktiem B grupā ieņemot otro vietu.

    Turpretī Vācijas izlase tikai pēdējā spēlē iekļuva izslēgšanas maču turnīrā, ar 12 punktiem B grupā ieņemot trešo vietu. Vācija pamatturnīra pēdējā spēlē ar 2:1 uzvarēja Latviju.

    Vācijas izlase pēdējo godalgu pasaules čempionātā izcīnīja 1953. gadā Šveicē, kad tika pie sudraba.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē