• Otrais zaudējums PČ: Latvijas hokeja izlase piekāpjas amerikāņiem

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    27. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: IIHF
    Latvijas hokeja izlase ceturtdien piedzīvoja otro zaudējumu 2021. gada pasaules čempionātā, ar 2:4 (2:2, 0:2, 0:0) piekāpjoties ASV valstsvienībai.

    Spēle iesākās ar aukstu dušu – jau otrās minūtes sākumā ripa ielidoja Matīsa Kivlenieka sargātajos vārtos. Precīzā metiena autors bija Mets Tenisons, bet mūsu vārtsargs tobrīd bija palicis bez nūjas. Tad ar īsu septiņu sekunžu intervālu noraidījumu izpelnījās Trevors Mūrs un Ēriks Robinsons, ļaujot Latvijas izlasei spēlēt lielajā vairākumā.

    Divu spēlētāju pārsvars tika izmantots, Mikam Indrašim gūstot skaistus vārtus, pēc izteiksmīgas pauzītes raidot ripu vārtu devītniekā – 1:1.

    Pirmās trešdaļas 15. minūtē ASV izlases vecākais spēlētājs Braiens Boils izvirzīja vadībā amerikāņus, bet arī šis pārsvars nenoturējās ilgi – pēc divām minūtēm Renārs Krastenbergs panāca izlīdzinājumu – 2:2.

    Spēles liktenis tika izšķirts otrā perioda vidū, kad ar divu minūšu starpību ASV izlase guva divus bezatbildes vārtus, nonākot pie mača galīgā rezultāta 4:2.

    Lai arī trešajā trešdaļā pārsvars bija Latvijas izlases pusē, ASV izlases vārtsargs Kels Petersens netika pārspēts, tāpat kā viņa kolēģis laukuma otrā pusē Matīss Kivlenieks.

    «Labi zināms, kāds ir hokejs Ziemeļamerikā. Amerikāņi bija ļoti ātri, daudz meta no zilās līnijas un gāja uz vārtiem, Salidzinoši grūti, bet viņi nebija arī tik daudz pārāki par mums,» spēli raksturo Latvijas izlases aizsargs Kristiāns Rubīns. «Cīņa jau bija laba, atdevām tikai nesmukos golus, kur varējām nospēlēt labāk. Gatavojāmies, neizdevās, jāiet tālāk. Mums ir jāsaprot, ka varam cīnīties ar jebkuru komandu, mums arī ir divas rokas un divas kājas, jābūt pārliecinātākiem par sevi!»

    ASV izlase tika pie trešās uzvaras četrās spēlēs un B grupas kopvērtējumā pacēlās uz otru vietu. Arī Vācijas izlasei ir deviņi punkti četrās spēlēs, taču tai ir labākā gūto-zaudēto vārtu attiecība, kas ļauj vāciešiem saglabāt grupas līderu godu.

    Latvijas izlase ar septiņiem punktiem dala trešo vietu ar Somiju un Kazahstānu, bet somi aizvadījuši par vienu spēli mazāk, savukārt Kazahstāna mums ir priekšā, pateicoties uzvarai savstarpējā spēlē.

    Nākamo, piekto, spēli šajā turnīrā Latvijas izlase aizvadīs jau rīt ar Norvēģiju, otrreiz spēlējot divas dienas pēc kārtas. «Reizēm nogurums ir mentāls, reizēm fizisks, bet tam cauri iet katra komanda, visiem kalendārs vienāds. Runa ir par raksturu. Mēs saprotam šīs spēles nozīmīgumu un būsim tai gatavi,» jautāts par spēlētāju nogurumu šādā režīmā, pēcspēles preses konferencē teica Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē