• Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs: Nekad nevainošu zaudējumā spēlētājus

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    2. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Bobs Hārtlijs
    Foto: IIHF
    Bobs Hārtlijs
    Latvijas hokeja izlases spēlētāji izšķirošajā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā atdeva sevi visu, pēcspēles preses konferencē atzina valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

    Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase otrdien nespēja nodrošināt vietu Rīgā notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Latvijas hokejisti Arēnā Rīga B apakšgrupas izšķirošajā, septītajā spēlē ar rezultātu 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) zaudēja Vācijai, grupā ieņemot sesto vietu.

    Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, Latvijas izlasei šajā vajadzēja vismaz vienu punktu. Ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu nodrošināja Vācija, kuras uzvara pamatlaikā derēja arī Kanādai.

    «Viena lieta, ko redzu katru gadu – smags darbs, ziedošanās un apņemšanās. Katrs gribēja spēlēt un ieguldīt sevi komandas sniegumā. Varbūt būtu bijušas kādas veiksmīgākas epizodes, spēle turpinātos pagarinājumā un mēs būtu ceturtdaļfinālā. Turnīra sākumā zaudējām punktus, kas mums daudz maksāja, taču tāda ir pasaules čempionāta burvība,» preses konferencē stāstīja Hārtlijs. 

    Pēc mača viņš sarunā ar izlases hokejistiem teicis, ka ir lepns par komandu. 

    «Nekad nevainošu zaudējumā spēlētājus, jo viņi atdeva sevi visu. Nešaubos, ka līdz ko hokejisti nonāks uz ledus, viņi cīnīsies. Šodien spēlējām pret pretinieku kas ir ātrāks un bija ar dažiem Nacionālās Hokeja līgas spēlētājiem. Ar savu apņemšanos noslāpējām viņu ātrumu un spējām būt konkurētspējīgi,» atzīmēja Hārtlijs.

    Latvijas izlase čempionātu noslēdza ar pieticīgu vairākuma realizāciju.

    «Turnīra sākumā mums bija pāris metieni, pēc kuriem trāpījām pa stabiņu. Ja ripa būtu nonākusi vārtos, tas uzreiz vairotu mūsu pārliecību. Vairākuma izpildījums bija samērā labs, taču pietrūka pēdējā metiena,» secināja treneris.

    Viņš arī skaidroja, ka abos ātri ielaistajos vārtos Latvijas izlase varēja labāk nolasīt spēli. «Uz ledus spēle ir krietni ātrāka, nekā tas izskatās no tribīnēm vai soliņa. Viņi bija ātrāki par mums tajās izspēlēs, kā arī otrajos vārtos piespieda mūs kļūdīties. Arī pēc nonākšanas iedzinējos mēs nepadevāmies un visiem bija pozitīvs noskaņojums,» atzina Hārtlijs.

    Jau augusta beigās Latvijas izlase atkal sanaks kopā, jo Rīgā norisināsies 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs.

    «Federācija ieplānos treniņnometni un pēc tam ielūgs spēlētājus. Darbs nekad neapstājas. Federācija daudz strādā ar izlasēm,» par darbu vasarā teica Hārtlijs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē