• FOTO: Pasaules hokeja čempionāts sākas ar Krievijas un Vācijas uzvaru

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    21. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    2021. gada pasaules hokeja čempionātā pie pirmās uzvaras ir tikušas Krievijas un Vācijas izlases, kas turnīra pirmajā dienā pārspēja attiecīgi Čehiju un Itāliju.

    A grupas pirmajā spēlē Olimpiskajā centrā tikās Krievijas Olimpiskās komotejas (KOK) un Čehijas izlases, un šajā mačā ar 4:3 (1:1, 1:1, 2:1) sīvā cīņā uzvaru burtiski pēdējā minūtē izrāva Krievijas komanda.

    Turnīra pirmos vārtus guva Antons Burdasovs, kurš pirmā perioda piektajā minūtē pārspēja Čehijas izlases vārtsargu Simonu Hrubecu. čehi uz to trešdaļas vidū atbildēja ar Jakuba Fleka vārtiem, izlīdzinot rezultātu.

    Arī otrais periods noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu – 2:2. Vispirms atkal vadībā izvirzījās krievi, Artjomam Švecam-Rogovojam gūstot vārtus, kad komanda spēlēja skaitliskajā mazākumā, bet Jakubs Vrana rezultātu izlīdzināja.

    Trešajā periodā scenārijs bija līdzīgs – atkal vadībā izvirzījās Krievija (vārtus guva Aleksandrs Barabanovs), un šis rezultāts – 3:2 – noturējās gandrīz līdz mača beigām, taču nepilnas četras minūtes pirms fināla svilpes divu minūšu noraidījumu nopelnīja Jevgeņijs Timkins. Čehija šo iespēju nepalaida garām un vēlreiz izlīdzināja rezultātu; vairākumu realizēja Dominiks Kubaliks.

    Čehu prieki nebija ilgi, jo pusotru minūti vēlāk Mihails Grigorenko panāca 4:3 KOK izlases labā, un ar tādu rezultātu šī spēle arī noslēdzās, lai gan čehi pēdējās pamatlaika sekundēs nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju.

    «Pirmā spēle vienmēr ir ar kļūdām, bija gan no viņu, gan mūsu puses. Savā ziņā šī bija iesildīšanās spēle, labi, ka mums tajā bija spēcīgs pretinieks, tālāk jau tikai uzlabosim spēli,» preses konferencē izteicās KOK izlases galvenais treneris Valērijs Bragins. «Kļūdas vienmēr ir, bet galvenais, lai ir mērķtiecīga spēle visas 60 minūtes. Komandā ir daudz debitantu, tālāk būs labāk.».

    «Atmosfēra arēnā bija laba, spraiga, varēja just, ka notiek čempionāts,» par spēlēšanu pie tukšām tribīnēm pēc spēles izteicās vienu vārtu autors Aleksandrs Barabanovs. 

    Pirmajā B grupas spēlē Vācija pārliecinoši sagrāva Itāliju – 9:4 (2:2, 5:0, 2:2).

    Izšķirošo pārsvaru vācieši ieguva otrajā periodā, kad guva piecus bezatbildes vārtus – ja pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija 2:2, tad pēc otrās Vācija jau bija vadībā ar 7:2.

    Arī trešais periods noslēdzās ar neizšķirtu 2:2, līdz ar to Vācija svinēja uzvaru ar pārliecinošu un graujošu rezultātu – 9:4.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē