• ASV hokeja izlase ved uz mājām unikālās Rīgas čempionāta bronzas medaļas

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    6. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    ASV - Vācija
    Foto: IIHF
    ASV - Vācija
    ASV hokeja izlase svētdien kļuva par pirmo 2021. gada pasaules čempionāta medaļnieci, spēlē par 3. vietu pārliecinoši sagraujot Vācijas valstsvienību – 6:1 (1:0, 4:0, 1:1).

    Līdzvērtīga spēle ritēja pirmajā periodā un vēl nedaudz otrās trešdaļas sākumā, bet tad amerikāņi sāka šaut ripas Vācijas izlases vārtos tādā biežumā, ka vārtu guvumu jau pat komentētāji atzīmēja bez emocijām.

    Mačs iesākās ar noraidījumu ASV izlasē, kad jau pirmajā minūtē par spēli ar augstu paceltu nūju uz noraidīto soliņu uz četrām minūtēm devās Džeisons Robertsons, bet vācieši šo iespēju neizmantoja, demonstrējot visai nevarīgu vairākumu. Rezultātu sestajā minūtē ātrā pretuzbrukumā atklāja Kristians Volanins – 1:0 ASV izlases labā. 

    Vācijas izlase morāli sabruka otrās trešdaļas sākumā, kad amerikāņi piecu minūšu laikā guva trīs vārtus, panākot iespaidīgu 5:0 savā labā. Skaistus vārtus guva gan Konors Garlands, gan Džeks Drūrijs un Džeisons Robertsons, amerikāņiem divreiz realizējot skaitlisko vairākumu. Arī pēc šiem nospiedošajiem notikumiem Vācijas izlases galvenais treneris Tonijs Sēderholms nemainīja vārtsargu, atstājot laukumā Fēliksu Brukmanu.

    Panākuši komfortablu pārsvaru, amerikāņi turpināja demonstrēt ātru uzbrukuma spēli, pie katras iespējas apdraudot Vācijas izlases vārtus.

    \

    Cerību stars Vācijas komandai parādījās otrā perioda vidū, kad 5+20 minūšu sodu nopelnīja Saša Hmeļevskis un pēc 50 sekundēm viņam uz sodīto soliņa pievienojās arī Kolins Blekvels. Tomēr nedz divu, nedz viena vīra pārsvaru vāciešiem neizdevās izmantot un atgūt vismaz kādus vārtus.

    Sportā ir jācīnās līdz galam, vismaz par hoda vārtiem, – tos Vācijas izlases labā guva Dominiks Bitners, kuram šī bija tikai otrā spēle šajā pasaules čempionātā. Tomēr jau pēc 25 sekundēm Raiens Donato atjaunoja piecu vārtu pārsvaru amerikāņiem – 6:1, un tas arī palika mača galīgais rezultāts.

    Līdz ar to ASV izlase Vācijas valstsvienību šajā čempionātā pieveica otrreiz – B grupas spēlē 31. maijā amerikāņi uzvarēja ar 2:0. Kopumā turnīrā Džeka Kapuano vadītā komanda piedzīvoja tikai divus zaudējumus, turklāt komandām, kas tiekas finālā – Somijai grupu turnīrā un Kanādai pusfinālā.

    Pasaules čempionāta bronzas medaļas ASV izlase izcīnījusi četras reizes pēdējos astoņos turnīros – 2013,. 2015., 2018. gadā un šogad. 

    Kā zināms, par zelta medaļām vakara spēlē tiekas Kanāda un Somija.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē