• Viedtālruņa tests — HUAWEI Nova 5T

    Klubs
    26. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Huawei Nova 5T ir pirmais Huawei viedtālrunis ar ekrānā integrētu priekšējo kameru, kas mazāk traucē skatīšanās laikā un aizņem mazāk vietas korpusa priekšā.

    Izskats

    Nova 5T midsummer purple krāsā izskatās lieliski! Aizmugurējā daļa ir stikla apdares. Tas nozīmē vien to, ka visi pirkstu nospiedumi kļūst labi redzami, bet tumši purpursarkana apdare un viegli atstarojoša gaisma tos labi nomaskē.

    Telefona aizmugurē atrodas viena no galvenajām Nova 5T priekšrocībām starp līdzīgiem savas klases tālruņiem: quad kamera. Vienkāršāk izsakoties – četri (!) objektīvi.

    Kameras bloks ir novietots vertikāli un objektīva izvietojums ir ļoti līdzīgs tam, kas atrodams nedaudz vecākajā P30 Pro modelī, ar trim galvenajiem objektīviem un vienā mirgojošu zibspuldzi, kā arī nelielu sensoru sānu daļā. Kameras izvirzījums nav liels, bet, ja to novieto uz galda bez aizsargvāciņa, telefons nedaudz šūpojas.

    Apgriežot telefonu otrādi Jūs sagaida 6,26 collu liels ekrāns, kurš neizskatās tik liels, jo tālruņa vizuālais izskats ir kompakts. Sajūtas turot telefonu rokās ir tādas, ka tas šķiet izturīgs un tam ir Premium klases sajūtas.

    Telefona labajā pusē ir skaļuma regulācijas pogas un ļoti ērta ieslēgšanas poga ar pirkstu nospiedumu skeneri, kas strādā zibenīgi.

    Tālruņa apakšdaļā ir USB-C ports un skaļrunis. Nav atsevišķa pieslēgvieta austiņām ar vadu, bet jārēķinās, ka uz šo tendenci virzās visi tālruņi. Komplektācijā ir USB-C austiņu pārveidotājs, tas strādā bez problēmām.

    Iespējas

    Lai gan Nova 5T modelis ir vidējās klases telefons un tam nav atsevišķu Premium telefona funkciju, tā kamera ir labāka par tām, kas parasti atrodas šīs cenu kategorijas modeļos. No manis līdz fotogrāfei ir kā uz Maskavu ar kājām, bet par spīti tam – bildēju daudz. Kamera ir ar plašām funkcijām un līdzinās tām, kuras ir atrodamas P30 Pro telefonā. Ir arī manis iecienītā platleņķa kamera, kas īpaši labi noder ceļojumos, liekot bildēm izskatīties dinamiskākām un labi atspoguļojot vietas sajūtas. Telefona priekšpusē ir 32 MP selfie-kamera. Šeit gan jāpiemin, ka pašiņu kvalitāte nav ideāla, jo dažbrīd attēli šķiet pārlieku apstrādāti un nedabīgi.

    Video filmēšana ar Nova 5T ir gluda un stabila.

    Ir iespēja veikt 1080p video ierakstu ar labām krāsām un izšķirtspēju, bet tā kā nav optiskā attēla stabilizācijas, dažbrīd video ir drebeklis. Tiem, kas video filmē trīcošām rokām, šī varētu būt problēma.

    Telefonam vēderā ir Kirin 980 procesors, 8 GB operatīvā atmiņa un iebūvētā atmiņa 128 GB bez iespējas ievietot papildu atmiņas karti. Ko tas nozīmē pavisam parastam lietotājam, kas neko nesaprot no skaitļiem? Ātruma ziņā no krietni dārgākiem modeļiem atpaliek tikai nedaudz un tajā var saglabāt aptuveni 18 tūkstošus bilžu.

    Telefonam ir liels un ass 6,26 collu ekrāns uz kura spēles un video izskatās pat ļoti labi. To gan nevarētu teikt par skaņas kvalitāti – tā, manuprāt, ir drīzāk viduvēja.

    Akumulators

    Tālruni lietoju intensīvi un akumulators pietiek tieši vienai dienai. Ja tālrunis tiek lietots mierīgākā režīmā, baterija var pietikt pat divām dienām.

    Nova 5T iespējams uzlādēt tikai ar vadu – bezvadu uzlāde, uz kuru straujos tempos virzās telefonu industrija, šim modeli nav pieejama. Ar oriģinālo 22,5W super charger telefona akumulatoru līdz 50% var uzlādēt 30 minūšu laikā.

    Rezumējums

    Tālrunis ir piemērots cilvēkiem, kuriem patīk bildēt savam priekam, paspēlēt spēles un negrib maksāt lielu naudu par tālruņa iekšām, kuru potenciāls lielākoties paliek neizmantots. Nova 5T tālruņa procesors un ātrums daudz neatpaliek no krietni dārgāko brāļu veiktspējas. Lai arī kamera nav slikta, es tomēr būtu gatava piemest nedaudz klāt, lai iegūtu jaudīgāku.

    Jāpiemin, ka modeļa izskats un tas, kā telefons ieguļ plaukstā, burtiski sagādā baudu acīm un sajūtām. Vizuāli un turot rokās telefons ir patīkams un moderns.

    CENA: ap 400 €

    VAIRĀK TEHNISKĀ INFO: https://consumer.huawei.com/lv/phones/nova-5t/

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē