• Vides dienesta darbinieku pieķer nelikumīgās zemūdens medībās; viņu atlaiž no darba

    Atlaišana
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ilustratīvs foto
    Foto: Shutterstock
    Ilustratīvs foto
    Valsts vides dienests (VVD) atbrīvojis no amata VVD amatpersonu par prettiesisku rīcību – nelikumīgām zemūdens medībām īpaši aizsargājamā dabas teritorijā un to rezultātā nodarīto kaitējumu zivju resursiem.

    Amatpersonas rīcība, apzināti pārkāpjot tiesību normas, kuras pašai bija jāuzrauga, VVD ieskatā nav savienojama ar tiešo amata pienākumu veikšanu un turpmāku darbu valsts pārvaldē, kā arī met ēnu uz valsts pārvaldes darbiniekiem, kas godīgi un pašaizliedzīgi veic savus pienākumus.

    Konkrētajai amatpersonai piemērots viens no smagākajiem disciplinārsodiem – atbrīvošana no amata par amatpersonas nepiedienīgu izturēšanos, kas radījusi būtisku kaitējumu valsts interesēm.

    VVD ieskatā nav pieļaujama situācija, ka amatpersona, kura pati ir izdarījusi apzinātu un būtisku pārkāpumu zvejas jomā, turpmāk organizētu un plānotu zvejas kontroles reidus vai dotu rīkojumus citām amatpersonām veikt zvejas kontroli.

    VVD, kas ir kompetentā iestāde zvejas kontroles jautājumos, ieskatā amatpersonas izdarītais pārkāpums vērtējams kā būtisks, jo ar nodomu veikta aizliegta zivju ieguve, kas radījusi negatīvas sekas zivju resursiem. Ņemot vērā amata specifiku, amatpersona ļoti labi zināja normatīvo aktu prasības zvejas un makšķerēšanas jomā un tādejādi apzinājās savas rīcības prettiesisko raksturu un nelabvēlīgās sekas.

    Par šī administratīvā pārkāpuma izdarīšanu stājies spēkā Daugavpils tiesas lēmums par soda piemērošanu un pienākumu kompensēt zivju resursiem nodarītos zaudējumus, kas vairs nav pārsūdzams.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē