• VIDEO: Ostapenko Parīzē uzvar ar otro numuru izsēto Pliškovu

    Fitness
    Ziņu aģentūra LETA
    1. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Jimmie48/WTA
    Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien Francijas atklātā čempionāta otrajā kārtā ar 6–4, 6–2 pārspēja slaveno Čehijas tenisisti Karolīnu Plīškovu.

    Ostapenko WTA rangā ieņem 43.vietu, bet Plīškova ir planētas ceturtā rakete un Parīzē bija izsēta ar otro numuru.

    Par trešās kārtas sasniegšanu 2017.gada French Open čempione Ostapenko nopelnījusi 130 WTA ranga punktus.

    Ostapenko šis ir karjerā piektais Francijas atklātais čempionāts, un pirmo kārtu viņa pārvarējusi tikai šogad un 2017.gadā, kad sensacionāli triumfēja turnīrā un guva vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē.

    Cīņā par astotdaļfinālu Ostapenko spēkosies ar 29.numuru izlikto amerikānieti Sloeinu Stīvensu (WTA 34.) vai spānieti Paulu Badosu Hibertu (WTA 87.).

    Abas tenisistes savā starpā tikušās sešas reizes, no kurām Ostapenko uzvarējusi trīs. Pirmā tikšanās reize bija 2016.gada Sinsinati turnīrā, panākumu gūstot čehietei. Vēl vienu uzvari viņa izcīnīja arī gadu vēlāk Austrālijas atklātajā čempionātā, bet vēlāk togad savu pirmo panākumu pār Plīškovu WTA Finals guva Ostapenko. 

    Nākamo reizi tenisistes tikās aizpērn Štugartē, trešo panākumu savstarpējās spēlēs svinot čehietei. Savukārt pēdējā tikšanās bija pirms gada, kad Pekinas WTA Premier turnīra pirmajā kārtā Ostapenko svinēja uzvaru ar 7–5, 3–6, 7–5.

    Ostapenko pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6–2, 6–1 pārspēja amerikānieti Medisonu Brenglu (WTA 77.). Tikmēr Plīškova pirmajā kārtā ar 6–7 (9:11), 6–2, 6–4 pārspēja Majaru Šerifu (WTA 172.) – pirmo Ēģiptes tenisisti, kas spēlējusi Grand Slam pamatturnīrā.

    Savulaik ranga virsotnē pabijusī Plīškova karjeras laikā izcīnījusi 16 WTA vienspēļu titulus, kas ir par 13 vairāk nekā Ostapenko, taču viņa, atšķirībā no Latvijas tenisistes, nav guvusi nevienu Grand Slam trofeju. Vistuvāk tam viņa bija 2016.gada US Open, kad aizkļuva līdz finālam, trīs setos zaudējot Angelikai Kerberei. Tāpat kā Ostapenko, arī Plīškovai French Open veiksmīgākais bija 2017.gads, kurā viņa aizkļuva līdz pusfinālam, tajā atzīstot rumānietes Simonas Halepas pārākumu.

    Panākumiem bagāta Plīškovai ir izlašu karjera, kurā viņa trīs reizes triumfējusi Federāciju kausa izcīņā.

    Ostapenko šis ir trešais turnīrs pēc sezonas atsākšanās. Pēc zaudējuma Romas WTA Premier 5 turnīra pirmajā kārtā pagājušajā nedēļā Latvijas pirmā rakete tika līdz Strasbūras WTA International sērijas turnīra ceturtdaļfinālam, kur ceturtdien, cīnoties ar vēdera sāpēm, zaudēja japānietei Nao Hibino.

    Šosezon WTA turnīros Ostapenko bilance ir septiņas uzvaras un pieci zaudējumi, bet Plīškova guvusi 14 panākumus un cietusi septiņas neveiksmes.

    Čehijas tenisiste sezonas ievadā uzvarēja Brisbenas turnīrā, bet turpinājumā viņas sniegums bija nestabils. Pēc sezonas atsākšanās Ņujorkā viņa zaudēja Premier 5 turnīra pirmajā spēlē un pēc tam apstājās ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā, bet pēc atgriešanās Eiropā aizkļuva līdz Romas Premier 5 finālam, kurā otrajā setā kreisās kājas augšstilba savainojuma dēļ izstājās.

    Ostapenko šajā turnīrā piedalās arī dubultspēļu sacensībās, kur ierasti startē kopā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski. Latvijas un Kanādas duets sasniedzis otro kārtu.

    Tikmēr Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova French Open nestartē un ir noslēgusi sezonu, bet Ernests Gulbis nepārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē