• VIDEO: Lidl Latvijā atklāj vienu no modernākajiem loģistikas centriem Baltijā

    Karjera un bizness
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. janvāris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Mazumtirdzniecības uzņēmums Lidl Latvija, ievērojot valstī noteiktos piesardzības pasākumus, šodien virtuāli atklāja vienu no modernākajiem un energoefektīvākajiem loģistikas centriem Baltijā. Līdz ar atklāšanu, Lidl loģistikas centrs Rīgā, Dzelzavas ielā 131, uzsāk savu darbību, lai jau drīzumā ar precēm un produktiem nodrošinātu veikalus ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā.

    51 000 kvadrātmetru plašā loģistikas centra un biroju ēkas būvniecībā investēti vairāk nekā 55 miljoni eiro un tā darbības nodrošināšanai radītas vairāk nekā 150 jaunas darba vietas. Uzņēmums veicis loģistikas centra apkārtnes apzaļumošanu, iestādot 600 kokus un aptuveni 2000 krūmus. Par uzņēmuma līdzekļiem arī izbūvēts teju 1,5 kilometrus garš jaunās Dzelzavas ielas posms.

    Loģistikas centra būvniecība tika uzsākta 2018. gada oktobrī un izmaksāja vairāk nekā 55 miljonus eiro. Vērienīgā projekta realizācijā iesaistījās vairāk nekā 350 eksperti no Itālijas, Polijas un citām Eiropas valstīm.

    Vairāki simti darbavietu un labiekārtota vide

    Jaunā loģistikas centra platība ir 51 tūkstotis kvadrātmetru. To veido 45 tūkstošu kvadrātmetru liela noliktavu zona, kas līdzvērtīga sešiem futbola laukumiem. Atlikušo ēkas daļu aizņem biroja telpas. Rūpējoties par 150 loģistikas centra un vairāk nekā 200 biroja darbinieku darba vides kvalitāti, šeit izveidota arī ēdnīca un atpūtas telpas.

    Par uzņēmuma līdzekļiem apzaļumota apkārtējā teritorija – iestādīti 600 koki un aptuveni 2000 krūmi. Izbūvēts teju 1,5 kilometrus garš Dzelzavas ielas posms, kas ir nozīmīgs solis ieplānotajai Dzelzavas ielas un autoceļa P4 savienojuma izveidei Stopiņu novadā.

    EDGE sertifikāts un ilgtspējīgi risinājumi

    Loģistikas centra celtniecībā izmantoti ilgtspējīgi būvmateriāli un videi draudzīgi tehniskie risinājumi, sākot ar siltuma atkārtotu izmantošanu līdz efektīvai ūdens izmantošanai. Tāpēc ēkai piešķirts EDGE sertifikāts, kas apliecina vismaz 24% enerģijas un 27% ūdens ietaupījumu. Tāpat jaunais loģistikas centrs izmanto tikai 100% atjaunojamo elektrību.

    Atkritumu šķirošanas zonā atrodas četras industriālās preses: kartona, koka, krāsainās un bezkrāsainās plastmasas sagatavošanai tālākai pārstrādei. Īpaša vieta izveidota arī tekstilmateriālu šķirošanai. Kopumā šeit tiks šķiroti vairāk nekā 30 atkritumu veidi. Turklāt visā piegādes ķēdē tiek izmantotas gan ierastās koka, gan pārstrādātās plastmasas paletes.

    Sešas temperatūras zonas

    Produktu kvalitatīvu uzglabāšanu nodrošina sešas temperatūras zonas (-24°C – saldētiem produktiem, +1°C – svaigajiem, piemēram, piena un gaļas produktiem, +4°C un 90–95% mitruma – eksotiskajiem augļiem un dārzeņiem, +14°C – augļiem un dārzeņiem, +20°C – īpašā zona šokolādei, +18°C – pārējiem produktiem), tādējādi vienā ēkā droši tiek uzglabāti visi Lidl svaigās un saldētās produkcijas veidi, nodrošinot tiem nepieciešamo temperatūru un gaisa mitrumu.

    Kvalitātes pārbaudes

    Lai nodrošinātu kvalitatīvus un svaigus produktus veikalos, Lidl veic dažādas pārbaudes jau loģistikas centrā. Augļiem un dārzeņiem tiek veiktas īpašas kvalitātes pārbaudes katrai piegādei, kā arī izlases veidā pārbaudīta pesticīdu esamība tajos. Šīs analīzes veic neatkarīga laboratorija Vācijā, jo Lidl standarti paredz, ka pieļaujamai pesticīdu normai ir jābūt par trešdaļu mazākai nekā to nosaka starptautiskie standarti.

    Inovatīva aukstuma kamera

    Lielāko daļu no siltumapgādes loģistikas centrā veido otrreizēji izmantota siltumenerģija, kas iegūta kā blakusprodukts no aukstuma kameras. Lai uzlabotu darba efektivitāti zemas temperatūras vidē, aukstuma kamera aprīkota ar inovatīviem gravitācijas plauktiem. Savukārt vienmērīgu klimatu plašajās telpās uztur automatizēta termoregulācija.

    Palešu plaukti trīs kilometru garumā un moderna iekrāvējtehnika

    Operatīvu preču komplektēšanu “Lidl” Latvijas un Igaunijas veikaliem loģistikas centrā nodrošinās 125 tehnikas vienības, kas pa 87 rampām saņems un izsniegs vismaz 12 metru augstos palešu plauktos izvietotas preces. Plauktu kopējais garums sasniedz trīs kilometrus.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē