• VIDEO: Carlsberg izstrādājis pasaulē pirmo papīra alus pudeli

    Atpūta
    Ziņu aģentūra LETA
    14. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: bloomberg.com
    Viens no pasaules lielākajiem alus ražotājiem – alus darītavas Aldaris īpašnieks Carlsberg izstrādājis prototipus 100% bioloģiskai un pilnībā pārstrādājamai papīra alus pudelei, kas izgatavota no ilgtspējīgu resursu koka šķiedrām, aģentūru LETA informēja kompānijā.

    Prototipi izstrādāti projektā Green Fibre Bottle jeb pirmā papīra pudele, kurā pilda alu. Abi jaunie prototipi izgatavoti no ilgtspējīgu resursu koka šķiedrām, ir pilnībā pārstrādājami un ar tādu iekšējo struktūru, kas ļauj iepildīt alu. Vienā prototipā izmantota plāna pārstrādājamas PET polimēra plēves struktūra, bet otrā – 100% bioloģiskas PEF polimēra plēves struktūra.

    Kompānijā informēja, ka abi prototipi tiks izmantoti, lai pārbaudītu šo struktūru tehnoloģiju, jo Carlsberg vēlas iegūt risinājumu, kas ļautu izmantot 100% bioloģiskas pudeles bez polimēriem.

    «Apzināmies, ka vēl priekšā ir milzīgs darbs, taču šie prototipi ir svarīgs solis, lai realizētu mūsu uzstādīto mērķi – ekoloģiska risinājuma piedāvāšanu tirgū,» norāda Carlsberg Group viceprezidente attīstības jautājumos Mirjama Šingltona. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē