• Valsts prezidents: Vakcinācijai pret Covid-19 tagad jābūt valsts absolūtai prioritātei

    Ziņu aģentūra LETA
    11. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Valsts prezidents Egils Levits
    Foto: Publicitātes foto
    Valsts prezidents Egils Levits
    Vakcinācijai pret Covid-19 tagad ir jābūt valsts absolūtajai prioritātei, lai Latvija ātri izkļūtu no pandēmijas, tādu viedokli, tiekoties ar veselības ministru Danielu Pavļutu (AP), pauda Valsts prezidents Egils Levits.

    Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, valsts pirmās amatpersonas ieskatā tas ir jāņem vērā valdības darbā un lēmumos, turklāt šim mērķim ir jāpakļauj visi valsts rīcībā esošie resursi.

    Tikšanās laikā veselības ministrs pastāstīja par savu vakcinācijas plāna ieceri, kas drīzumā tiks pabeigta un aktualizēta valdībai un sabiedrībai. Pavļuts akcentējis, ka tajā ir domāts par skaidru visu vakcinācijā iesaistīto institūciju un personu – gan mediķu, gan citu – iekļaušanu vienotā sistēmā ar vienotu vadību. Tādā veidā tikšot nodrošināta maksimālā ik nedēļas vakcinācijas kapacitāte.

    Tāpat tajā būs noteikta skaidra vakcinācijas rindas veidošanas kārtība, kā arī sistēma, kā cilvēki tiks informēti par to, kad un kur viņam ir paredzēta vakcinācija. Ministrs arī norādīja, ka drīzumā sāksies visu valsti aptveroša informatīva kampaņa, lai aicinātu cilvēkus vakcinēties.

    Valsts prezidents un veselības ministrs bija vienisprātis, ka masveida brīvprātīga vakcinācija ir jāveic visīsākajā iespējamajā laikā, maksimāli efektīvi organizējot vakcinācijas procesu un nodrošinot vislielāko iespējamo vakcinācijas kapacitāti nedēļā.

    Tāpat Valsts prezidents pārrunāja ar ministru citas veselības nozarē iesāktās un turpināmās reformas un vispārējo politisko situāciju valstī.

    Valsts prezidents uzsvēra, ka Pavļuta līdzšinējā politiskā un administratīvā pieredze ir labs pamats viņa veiksmīgai darbībai jaunajā amatā, atzinīgi novērtēja viņa apņēmību un skaidro redzējumu par tūlīt veicamajiem uzdevumiem un vēlēja viņam panākumus visas sabiedrības interesēs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē