• Tusks: Breksits ir viena no spilgtākajām kļūdām ES vēsturē

    Klubs
    Ziņu aģentūra LETA
    6. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    Breksits ir viena no spilgtākajām kļūdām Eiropas Savienības (ES) vēsturē, intervijā britu laikrakstam The Guardian sacīja līdzšinējais Eiropadomes prezidents Donalds Tusks, Lielbritānijas lēmumu par izstāšanos no ES dēvējot par sāpīgāko pieredzi viņa pilnvaru termiņa laikā.

    Izsakoties par 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanām un breksita kampaņu, Tusks norādīja, ka jauns elements politikā ir «bezprecedenta gatavība melot par teju pilnīgi visu, izturēties pret meliem kā pret attaisnojamu instrumentu, lai uzvarētu.»

    Pirmajā intervijā kopš aiziešanas no Eiropadomes prezidenta amata Tusks sacīja, ka breksits ir sāpīgākā un bēdīgākā pieredze piecos amatā pavadītajos gados, kad arī tika pieredzēta Grieķijas parādu krīze, asi strīdi par migrāciju un Donalda Trampa ievēlēšana ASV prezidenta amatā.

    Tusks vainoja bijušo Lielbritānijas premjerministru Deividu Kemeronu par šo kļūdu – sarīkot referendumu, kurā viņam nebija nekādu izredžu uzvarēt.

    Tusks arī atzina, ka nākamajā rītā pēc referenduma, runājot ar Kemeronu, viņš joprojām cerējis, ka lēmums var tikt mainīts.

    Bijušais Eiropadomes prezidents intervijā arī kritizēja Francijas prezidentu Emanuelu Maskronu saistībā ar viņa apgalvojumiem, ka NATO iestājusies smadzeņu nāve, un atteikšanos sākt ES iestāšanās sarunas ar Albāniju un Zimeļmaķedoniju.

    «Es uzskatu, ka tā bija stratēģiski un politiski milzīga kļūda teikt pēc tik lielām pūlēm un upuriem, it īpaši Skopjē," skaidroja Tusks.

    Rezultātā Eiropa kļūs mazāk droša, viņš brīdināja.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē