• Timrots par sava dēla māti: Tā viņa vairs nav redzēta

    Personība
    Santa Anča
    Santa Anča
    28. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Vizualizējiet šo vasaras sarunu! Jūsu sētsvidū, grants putekļiem noputējis, iebrauc Pauls Timrots. Noņem ķiveri, atslien vienu no saviem močiem, kas izvēlēts atbilstoši ceļa segumam, un no seglu somas izņem saburzītas biezpienmaizītes. Jūs uz improvizēta galdiņa noliekat divas krūzes melnas kafijas. Un stāsts par kādu cilvēku, kuru, pateicoties daudzajiem gadiem televīzijas ekrānos, pazīst gandrīz katrā Latvijas mājā, sākas.

    – Nezinu, cik daudzi lasītāji to zina, bet divdesmit gados tu paliki ar savu vecāko dēlu un vairākus gadus audzināji viņu viens. Dēla mamma jūs pameta. Tad jau sieviete tevi ir sāpinājusi.
    – Nedomāju. Tas bija tāds mistisks notikums dzīvē. Tur pat nav ko runāt.

    – Tādi notikumi bez sekām nepaliek. 
    – Man no tā nav vispār nekas. Ja kādreiz dēls sniegs interviju, tad varēsiet prasīt, kā viņam pietrūka. Viņam noteikti bija kreņķis dzīvot ar mani, šitādu kosmosu, kopā. Viņam bija grūtāk. 

    – Tagad ir aktuāli vīriešiem publiski stāstīt, kā viņi vardarbīgi cietuši no sievietēm. Tu arī varētu veidot stāstu, kā sievietes tev nodarījušas pāri.
    – Man nav neviens nodarījis pāri. Tur pat konflikta nebija, vienkārši katrs aizslīdēja uz savu pusi, tur nebija ne lamāšanās, ne kasīšanās. Bērns, kur dzīvoja, tur palika. Mamma kaut kur aizbrauca, tā viņa vairs nav redzēta. Man nav ne mazākās jausmas, kur viņa ir. Šodien varbūt teiktu, ka viņai bija depresija. Bet man neliekas, ka jākultivē savas sajūtas un sava miskaste jāizber visiem uz galvas. Laikam esmu vecmodīgs, man neienāktu prātā pat ar tuviem draugiem vai radiem apspriest sievietes. Manī nav tāda faila. Bet tagad cilvēki tik jūtīgi kļuvuši, viņus vairs fakti neinteresē, ir tikai individuālās sajūtas. Varbūt tā ir jaunā terapija un nākamā paaudze būs laimīgāka, bet diezin vai, drīzāk būs cits jūtu grābeklis – telefoni un vientulība.

    – Bet ir apbrīnojami, ka esi ar šo faktu sadzīvojis.
    – Tas nekādā veidā vairs nav manā dienas kārtībā.

    – Vai tas ir mainījis tavu attieksmi pret sievietēm?
    – Tas ir stulbums: no viena gadījuma radīt attieksmi pret grupu. Tas ir reāls loģikas trūkums. Ja tev ir bail no zobārsta, tad tāpēc, ka par vēlu aizgāji pie zobārsta un sāpēja. Tu biji tas muļķis, tāpēc no sevis vajag baidīties, nevis no zobārsta vai zoba. Es sev uzdodu jautājumu – no kā baidos un kāpēc? Nedzīvoju stereotipos – visas sievietes cūkas, jo pirmā mani pameta. Pats vainīgs, ja tevi pameta, kaut ko nepareizi darīji, un viss.

    Vairāk lasi žurnāla «Santa» jaunajā numurā un portālā «Santa +». 

    • Intervija ar Jaunā Rīgas teātra aktrisi Martu Lovisu Jančevsku par sekošanu savas mammas aktrises Zanes Jančevskas pēdās, attiecībām ar tēvu un sevis meklējumiem.
    • Tēma par to, kāpēc mums katrai ir nepieciešams laiks sev bez citiem cilvēkiem un apkārtējā trokšņa.
    • TV personība Pauls Timrots par nepieaugšanu, rotaļāšanos ar dzīvi, dēla audzināšanu vienam, sievietēm un sava ego kodolu.
    • Pāra intervijā baleta solists Kristaps Jaunžeikars un kustību pedagoģe Liene Jaunžeikare stāsta par satikšanos, šķiršanos un atkalsatikšanos, lai paliktu kopā pavisam. Viņu stāsts ir ne tikai mīlestībā, bet arī grūtumā un ļaužu mēlēs rūdīts.
    • Finansiste Ilze Auzere (bijusī Jurkāne) atklāj savas ģimenes traģisko likteni, stāsta par grūtībām, kam tikusi pāri dzīves laikā, un miera iemantošanu.
    • Šī gada skaļākā tiesas prāva – Džonijs Deps un Ambera Hērda. Kurš uzvarēja īstenībā?
    • Pieci viegli sasniedzami urbāni galamērķi un vietējo padomi, ko redzēt, nogaršot un izbaudīt Eiropas populārajās pilsētās.
    Santa nr08

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē