• Tiešsaistes forumā runās par vīriešu veselību

    Slimības
    Ziņu aģentūra LETA
    28. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Latvijas Urologu asociācija aicina 29.novembrī un 30.novembrī plkst.15.30 tiešsaistē vērot forumu vīriešu veselības atbalstam «Vīrieti, dzīvo!», aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

    Foruma ietvaros 20 vadošie veselības aprūpes speciālisti, tajā skaitā Latvijas Urologu asociācijas prezidents, Juris Plonis, Rīgas Austrumu klīniskā univiersitātes slimnīcas Uroloģijas un onkoloģiskās uroloģijas klīnikas vadītājs Vilnis Lietuvietis, dietologs Atis Tupiņš, ģimenes ārsts Ainis Dzalbs, runās par tematiem, kas jāzina ikvienam vīrietim. Tiešraidi varēs vērot kanālā TV4, kā arī Latvijas Urologu asociācijas «Facebook» profilā. Tās laikā ikvienam būs iespēja anonīmi uzdot speciālistiem interesējošus jautājumus.

    Pasaules Veselības organizācija atzinusi Latviju par valsti ar īpaši augstu mirstību darbspējīgā vecumā – 52% no prostatas vēža jaunatklātiem gadījumiem tiek atklāti vīriešiem vecumā līdz 69 gadiem.

    Specialisti atgādina, ka četrās Latvijas slimnīcās – Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā, Liepājas reģionālajā slimnīcā un Daugavpils reģionālajā slimnīcā, pacientiem pieejams zaļais koridors. Ja ģimenes ārstam vai ārstam speciālistam ir aizdomas par onkoloģisko saslimšanu, pacients nekavējoties tiek nosūtīts uz šīm slimnīcām, lai par valsts līdzekļiem veiktu papildizmeklējumus un nepieciešamības gadījumā – saņemtu ārstēšanu. Slimību laicīgi atklājot un ārstējot, vēzi ir iespējams izārstēt.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē