• «Tētis iemācīja mīlēt.» Tuvinieku atmiņas par hokejistu Sergeju Žoltoku

    Dzīvesstāsti
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    18. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LHF
    Maza matu sprodziņa aploksnē, divi braši mazdēli un mūžīga vieta Latvijas hokeja vēsturē. Tas Dženijai Čaginai palicis piemiņai no dēla – hokejista Sergeja Žoltoka.

    Sergejs apprecējās ļoti jaun­s – 17 gadu vecumā, mamma rakstīja atļauju laulībām. Viņam nebija vēl 18 gadi, kad piedzima Edgars. Kad Sergejs nomira, Edgars bija pusaudzis, bet jaunākajam dēlam Ņikitam bija četri gadi. «Tētis man paspēja daudz iemācīt: būt labam cilvēkam un īstam vīrietim, mīlēt, sargāt savus vistuvākos un par viņiem rūpēties,» tā saka Edgars.  

    Hokeja ceļu Žoltoka dēli nav izvēlējušies. Viņi abi dzīvo Amerikā. Trīsdesmitgadīgais Edgars ir kopā ar draudzeni no Meksikas, viņam ir augstākā izglītība biznesa un finanšu jomā, Edgars tirgo finanšu programmatūru un darba jautājumos braukā pa visu pasauli. Jaunākajam Sergeja dēlam Ņikitam drīz būs 23 gadi, viņš strādā bankā un nupat apprecējās. 

    Dženija ļoti priecājas par saviem mazdēliem:

    «Redzu viņos kaut ko netveramu no Sergeja.

    Kāds varbūt Edgaru un Ņikitu ar tēvu salīdzina tikai pēc izskata – kurš līdzīgāks vai mazāk līdzīgs –, bet es pamanu pavisam ko citu, it kā tādus niekus: kādu īpašu kustību, skatienu, kaut ko pavisam mazu, bet tādu, ko nevar redzēt neviens cits.» 

    Sergeja atraitne, Edgara un Ņikitas mamma Anna izveidoja jaunu ģimeni, audzina meitu. Reiz meitiņa Annai jautājusi: «Ja Dženija ir vecmāmiņa Edgaram un Ņikitam, vai ir vecmāmiņa arī man?» Anna atbildējusi: protams! «Un pareizi atbildēja,» saka Dženija. «Atzīšos, sākumā biju uz Aņu apvainojusies, ka viņa tik ātri apprecējās otrreiz. Bet laiks visu izlīdzina. Anna mani uzaicināja ciemos, satikāmies, un mums joprojām ir ļoti labas attiecības. Annas vīram esmu teikusi paldies, ka viņš palīdzēja maniem mazdēliem nostāties uz kājām.» 

    Arī Dženijas otrās laulības bērni jau lieli. Dēls Konstantīns dzīvo Anglijā. Satika tur meiteni no Valmieras, ģimenē aug divi puikas – augustā būs septiņi un četri gadi. Konstantīns savulaik arī spēlēja hokeju, bet nu šim sportam pievērsies viņa vecākais dēls Daniels – noskatījās filmu par Sergeju, un tā viņu ļoti aizkustināja. 

    Dženijas meita Karīna jau vairāk nekā 20 gadu dzīvo Amerikā, audzina divas meitas. Vecākajai, Sofijai, ir 16 gadu, viņa ir ļoti apdāvināta – raksta dzejoļus un detektīvstāstus, paralēli mācībām skolā jau 13 gadu vecumā iestājās koledžā. Jaunākā meita Ksenija ļoti augstā līmenī nodarbojas ar Pole Dance sportu – ir piedalījusies pat pasaules čempionātos, iekļūstot labāko četriniekā. Dženija stāsta, kā Ksenija braukusi uz sacensībām pie Švarcenegera, jo viņš ļoti atbalsta sportu. Mamma meitai teikusi, lai atgriežas mājās ar pirmo vietu un fotogrāfiju kopā ar Švarcenegeru. «Pirmo vietu Ksenija tiešām dabūja, bet pie kopīgās fotogrāfijas netika – Švarcenegers parādījās tribīnēs un pazuda kā saulīte,» smejas Dženija. 

    Visu rakstu lasiet žurnāla «Ieva» jaunajā numurā vai «Santa+».

    • «Vectēvs Ģirts Jakovļevs ir viens no maniem lielākajiem faniem.» Intervija ar dziedātāju Katrīnu Paulu Felsbergu 
    • Arī sevi paslavēt ir jāmāk! Kā to var iemācīties? 
    • Dabas pētnieks, TV raidījumu vadītājs Māris Olte: «Es esmu vīrietis, kurš mēģina saprast, ko vajag darīt.» 
    • Stāsts par leģendārā hokejista Sergeja Žoltoka mammu Dženiju Čaginu.
    • Kāds tevi lūdz uz ārzemēm aizvest paciņu ar tev nezināmu saturu? Noteikti atsakies!
    • Neapdedz saulē! Kas aktuāls saules aizsargkrēmu jomā? 
    • Kā veidot apstādījumus kapos un kādus augus izvēlēties
    Ieva nr20/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē