• Stambulas lidostā, no skrejceļa noskrienot lidmašīnai, trīs cilvēki gājuši bojā un 179 ievainoti

    Pasaulē
    Ziņu aģentūra LETA
    6. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Stambulas lidostā trešdien nolaišanās laikā no skrejceļa noskrējusi un aizdegusies pasažieru lidmašīna, kā rezultātā trīs cilvēki gājuši bojā un 179 ievainoti, vēstīja ziņu aģentūra Anadolu, citējot Turcijas veselības ministra Fahretina Kodžas teikto.

    Lidmašīna slīdēja 50 līdz 60 metrus šosejas virzienā, pēc tam 30 līdz 40 metrus krita grāvī un apstājās kādā laukā, paziņoja Stambulas gubernators Ali Jerlikaja.

    Gubernators arī pavēstīja žurnālistiem, ka ievainotie nogādāti 18 slimnīcās un ka vairums no viņiem guvuši vieglus ievainojumus un «jūtas labi, izņemot vienu, divus cilvēkus».

    Televīzijā pārraidītajos attēlos redzams, ka Turcijas zemo cenu aviokompānijas Pegasus lidmašīnas Boeing 737 priekšgals ir pilnībā sadragāts un ka sašķēlusies arī lidaparāta aste.

    Turcijas transporta ministra Mehmeta Čahita Turhana sniegtā informācija liecināja, ka lidmašīnā kopumā atradušies 177 cilvēki. Jerlikaja precizēja, ka lidmašīnā bija 183 cilvēki – 175 pasažieri un divi zīdaiņi, kā arī četri stjuarti un divi piloti.

    Lidmašīna lidoja no Izmiras uz Stambulu, kuru skāris spēcīgs vējš un lietus.

    Turhans atklāja, ka daudzi cilvēki no lidmašīnas izkļuvuši pašu spēkiem, un piebilda, ka aizdedzies viens no lidmašīnas dzinējiem. Ziņu aģentūra Anadolu vēstīja, ka uguni izdevies nodzēst. Avārija notikusi Sabihas Gekčenas lidostā, Stambulas Āzijas pusē.

    Raidorganizācija TRT ziņoja, ka lidosta pēc avārijas ir slēgta uz nenoteiktu laiku un visas lidmašīnas novirzītas uz Sambulas galveno starptautisko lidostu.

    Janvārī Sabihas Gekčenas lidostā tika apturēti visi reisi, jo sliktajos laikapstākļos no skrejceļa noskrēja cita «Pegasus» lidmašīna, kurā atradās 164 pasažieri, kas visi tika droši evakuēti.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē