• Septembrī septiņkārtīgi audzis aizdomīgu vietņu skaits, kas izskatās pēc Apple

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: flickr.com/nenadstojkovic
    Septembrī strauji palielinājies to aizdomīgo resursu skaits, kuru nosaukumā bija vārds apple, vēsta kiberdrošības eksperti.

    2020. gada pirmajos astoņos mēnešos Kaspersky eksperti novēroja nepārtrauktu kibernoziedznieku interesi uzbrukt Apple lietotājiem: visā pasaulē tika konstatēts vairāk nekā 100 aizdomīgu domēnu, kuru nosaukumā bija vārds „apple” saistībā ar šo tehnoloģiju uzņēmumu. Taču 2020. gada septembrī šo resursu skaits strauji palielinājās, un līdz 9. septembrim jau bija vairāk nekā 700 šādu domēnu nosaukumu. Turklāt patiesībā to skaits var būt vēl lielāks. 

    Aizdomīgo domēnu nosaukumu analīze liecina, ka daži resursi, domājams, piedāvāja lietotājiem iespēju atrast nozaudētu tālruni, bet citi piedāvāja palīdzību atjaunot piekļuvi Apple kontam, kā arī bija vietnes, kas atdarināja Apple atbalsta dienestu.

    Visticamāk, šie resursi ir paredzēti Apple kontu akreditācijas datu zagšanai. Parasti tie pat pilnībā nedarbojas, bet tiem ir tikai titullapa  — tiklīdz vietne ir bloķēta, tiek aktivizēta cita.

    „Mēs aicinām lietotājus būt piesardzīgiem: skeptiski izturēties pret visiem jaunumiem vai ārkārtīgi dāsniem piedāvājumiem un akcijām, pārbaudīt paziņojumus uzticamos avotos, nenoklikšķināt uz saitēm aizdomīgās e-vēstulēs vai ziņapmaiņas lietotnēs un sociālajos tīklos, pārbaudīt vietņu īstumu un ieinstalēt spēcīgu drošības risinājumu ar aktuālām surogātpasta un pikšķerēšanas datubāzēm,” komentē Andis Šteinmanis, Kaspersky vadītājs Baltijas valstīs. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē