• Lietuvas valdība pagarina karantīnu līdz 11. maijam, bet ievieš atvieglojumus

    Pasaulē
    Ziņu aģentūra LETA
    22. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lietuvas valdība trešdien pieņēmusi lēmumu pagarināt jaunā koronavīrusa izplatības ierobežošanai noteikto karantīnu līdz 11. maijam, bet vienlaikus noteikusi vairākus jaunus atvieglojumus karantīnas režīmā.

    No ceturtdienas, 23. aprīļa, varēs atsākt darbu arī tie veikali, kuri atrodas lielajos tirdzniecības centros, savukārt tirgos būs atļauts pārdot stādus, sēklas un mēslojumu.

    Tiem nepārtikas preču veikaliem, kuri neatrodas iepirkšanās centros, kā arī mazajām remontdarbnīcām un sadzīves pakalpojumu uzņēmumiem, kuriem ir atsevišķa ieeja no āra, darbu atsākt tika atļauts jau kopš aizvadītās nedēļas nogales.

    Jau no ceturtdienas pārtikas, veterinārijas, optikas un ortopēdijas līdzekļu veikali un aptiekas, ieskaitot tās tirdzniecības vietas, kas atrodas lielveikalos, varēs darboties, ja vienam apmeklētājam tur iespējams nodrošināt vismaz desmit kvadrātmetru platību, pretējā gadījumā apmeklētājus drīkstēs ielaist tikai pa vienam. Šī prasība būs obligāta gan frizētavām, gan kultūras, izklaides un sporta objektiem, kurus joprojām būs atļauts apmeklēt tikai grupām, kas nav lielākas par diviem cilvēkiem, ja vien tie nav vienas ģimenes locekļi.

    Savukārt jau no nākamās pirmdienas, 27. aprīļa, durvis drīkstēs vērt muzeji, bibliotēkas, āra kafejnīcas un frizētavas.

    Būs atļauts arī organizēt braukšanas eksāmenus un pārbaudījumus lidmašīnu vadīšanā un nodarboties ar dažiem sporta veidiem brīvā dabā, proti, apmeklēt golfa laukumus, tenisa kortus un sporta laukumus, kā arī zooloģiskos dārzus un botāniskos dārzus, gan neuzturoties to iekštelpās.

    No nākamās nedēļas arī būs atļauts nevalkāt aizsargmaskas, apmeklējot ēdināšanas iestādes.

    Nākamajā atvieglojumu fāzē varētu tikt atvērtas visas sabiedriskās ēdināšanas un veselības pakalpojumu iestādes, sporta klubi, atpūtas un izklaides centri, kā arī izglītības iestādes, bet ceturtajā posmā būtu atļauti masu pasākumi.

    Kā ziņots, karantīna Lietuvā ir spēkā kopš 16. marta, bet pirms Lieldienām valdība jau nolēma to pagarināt līdz 27. aprīlim.

    Lietuvā kopējais inficēto skaits sasniedzis 1370, trešdienas rītā ziņoja Veselības ministrija. Līdz šim Covid-19 Lietuvā prasījis 38 cilvēku dzīvības, bet 357 sasirgušie atzīti par atlabušiem.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē