• Baltkrievijā pazuduši visu lielo cukurfabriku vadītāji

    Pasaulē
    Ziņu aģentūra LETA
    29. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Baltkrievijā tiek izmeklēta korupcija cukura rūpniecības nozarē, un pēdējo dienu laikā pazuduši visu četru valsts cukurfabriku vadītāji.

    Pēc Baltkrievijas mediju ziņotā, piektdien, 24.janvārī, Haradzjejas cukura kombināta direktors Mihails Krištapovičs lidojis atpūsties, taču Baltkrievijas nacionālās aviokompānijas Belavia lidmašīnai, kas bijusi ceļā no Minskas uz Minheni, atrodoties virs Polijas, likts doties atpakaļ uz Baltkrieviju un nolaisties Grodņā, kur Krištapovičs aizturēts. Dienu vēlāk kombinātā notikusi kratīšana, direktora kabinets aizzīmogots.

    Pirmdien, 27. janvārī, noskaidrojies, ka «atvaļinājumā devies» arī Sluckas rafinētā cukura kombināta direktors Nikolajs Prudņiks. Vairāki Baltkrievijas mediji vēsta, ka Prudņiks lidojis ar to pašu lidmašīnu, ar kuru Krištapovičs, un ka arī viņš aizturēts pēc nolaišanās Grodņā.

    No savas darba vietas pazudis arī Žabinkas cukurfabrikas direktors Viktors Mironovs. Otrdien, 28.janvārī, darbā nav ieradies Skidaļas cukurfabrikas vadītājs Dmitrijs Jegorovs. Portāls «Tut.by» ziņo, ka aizturēti vairāki Skidaļas cukurfabrikas darbinieki, kas tiek turēti aizdomās par kukuļa saņemšanu. Tomēr Skidaļas cukurfabrikas pārstāvji informāciju darbinieku aizturēšanu neapstiprina.

    Pazudis arī uzņēmuma Belorussskaja saharnaja kompaņija vadītājs Dmitirjs Kirillovs, vēsta «Tut.by». Šo uzņēmumu visas četras Baltkrievijas cukurfabrikas izveidojušas savas produkcijas realizācijai Krievijā.

    Portāls «Tut.by», atsaucoties uz informētiem avotiem, raksta, ka lietu par korupciju cukura rūpniecības nozarē izmeklē Baltkrievijas Valsts drošības komiteja. Tiesībsargājošās iestādes nekādus komentārus par tā dēvēto cukura lietu nesniedz.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē