• Svarcelšanas treneris Andruškevičs: Pieņemtā konfesija Kohai karjerā netraucēs, taču tagad ir cita ķibele

    Islāms
    Ziņu aģentūra LETA
    27. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Nesen pieņemtā islāma ticība Rebekai Kohai netraucēs turpmākajā karjerā, taču šobrīd raizes rada sportistes veselība, pirmdien sarunā ar ziņu aģentūru LETA teica svarcelšanas treneris Eduards Andruškevičs.

    Sporta, jo īpaši smagatlētikas līdzjutēji, svētdienas vakarā svarcēlājas Rebekas Kohas Instagram profilā varēja lasīt patīkamu, bet vienlaikus arī satraucošu ziņu. Proti, titulētā Latvijas svarcēlāja nesen pārgājusi islāmā. Viņas partneris ir Katarā dzimušais diska metējs Moazs Muhameds Ibrahims, tāpēc latviete pēc neilga kopā būšanas laika pieņēma lēmumu pāriet citā reliģiskajā konfesijā – islāmā.

    Abi sportisti viens otru satika starptautiskās sacensībās Dohā, bet jau martā Latvijas mediji ziņoja, ka abus vieno kas vairāk nekā vienkārša draudzība. Sarunā ar ziņu aģentūru LETA abu jauniešu spēcīgās jūtas apstiprināja arī svarcelšanas treneris Andruškevičs.

    «Rebeka man jau sen teica, ka mīl šo puisi… Tā gan ir viņas personīgā dzīve, bet runājām, un es teicu, ka, ja izvēlies pieņemt šo ticību, daudz pirms tam vēl ir jāapgūst,» pauž treneris. «Viņa man atbildēja, ka visu ļoti labi apzinās.»

    «Domāju, ka visa pamatā ir mīlestība. Ar Rebeku iepriekš runājām… Viņa teica, ka šis nekādi netraucēšot karjerai, taču tagad jau ir cita ķibele – veselības likstas. Par sportistes veselības stāvokli informēta ir arī Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) ārste Līga Cīrule, kura sākotnējās pārbaudēs neko gan neatrada, lai arī Rebekai ir problēmas ar ceļiem. Viņai šobrīd ir grūtības izturēt lielu slodzi.»

    Vēl martā notikušajā Latvijas čempionātā Koha raušanas disciplīnā tika galā ar 104 kilogramus smagu svara stieni, bet grūšanā 126 kilogramus izdevās izgrūst no krūtīm, taču noturēt stieni nebija pa spēkam.

    «Pavasarī iespētais rezultāts vēl ir jāatkārto.»

    Šogad Somijas pilsētā Rovaniemi no 10. līdz 20. septembrim bija plānots Eiropas čempionāts junioriem un U-23 vecuma grupas sportistiem, taču pagājušajā nedēļā sacensības tika pārceltas uz nākamo gadu. Šīs ir vienas no daudzajām sacensībām, kas tiek pārceltas uz vēlāku norises laiku, tāpēc tuvākās sacensības Latvijas izlases sportisti plāno aizvadīt tepat dzimtenē.

    «Šobrīd vēl ir palicis Eiropas čempionāts pieaugušajiem Maskavā, kas notiks oktobra beigās un novembrī. Tajā noteikti jāstartē visiem sportistiem, ja reiz plānots piedalīties Olimpiādē,» saka Andruškevičs. «Augusta nogalē piedalīsimies Latvijas čempionātā atsevišķos vingrinājumos, tāpat plānoti daži turnīri.Esam saņēmuši uzaicinājumus arī no kaimiņiem lietuviešiem un igauņiem, kā arī Polijas. Uz šīm valstīm drīkstam ceļot bez īpašiem nosacījumiem, tāpēc, iespējams, dosimies arī turp.»

    Latvijas čempionāts atsevišķos vingrinājumos paredzēts 28.-30. augustā, bet Eiropas čempionāts Maskavā gaidāms laika posmā no 31.oktobra līdz 8.novembrim.

    Pērn Bukarestē Koha jau otro gadu pēc kārtas tika kronēta par Eiropas čempioni.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē