• VIDEO: Rīgas Dinamo arī šosezon paliek ārpus play off

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    31. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Raimonds Volonts/Dinamo Rīga
    Piedzīvojot septīto zaudējumu pēc kārtas, Rīgas Dinamo hokeja komanda zaudējusi jebkādas izredzes iekļūt šīs sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā, liecina statistika.

    Ceturtdien rīdzinieki savā laukumā ar 2:5 (1:1, 0:1, 1:3) piekāpās Maskavas Dinamo, kuru rindās ar rezultativitātes punktu izcēlās Miks Indrašis, un faktiski pārvilka krustu cerībām spēlēt play off turnīrā. Lai iekļūtu Rietumu divīzijas labāko astotniekā Rīgas komandai šajā mačā noteikti bija jāuzvar.

    Tas, ka Rīgas Dinamo vairs arī necer uz dalību Gagarina kausa izcīņā, liecina aktīva jauno hokejistu izsaukšana un iespēlēšana meistarkomandā. Mačā pret Maskavas Dinamo KHL debiju piedzīvoja 18 gadus vecais Jānis Švānenbergs un 22 gadus vecais Reinis Lejnieks, bet vārtos stājās Andrejs Makarovs, kurš šogad rīdzinieku vārtus vēl nebija sargājis.

    Spēles sākums izdevās spraigs, rīdziniekiem jau trešajā minūtē atklājot rezultātu – vārtus guva Aleksandrs Protapovičs, pēc otrā perioda vēl saglabājās cerīgs 2:1 viesu labā, taču trešā perioda sākumā Makarovs divu minūšu laikā tika divreiz pārspēts un rezultāts kļuva 4:1 Maskavas kluba labā. Pirms tam noteikumu pārkāpuma dēļ netika ieskaitīti Kārtera Eštona gūtie vārti, kas būtu devuši rezultāta izlīdzinājumu.

    Miķelis Rēdlihs trešās trešdaļas vidū gan panāca 2:4, taču viesi uz to atbildēja ar vēl vieniem gūtiem vārtiem nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām.

    “Spēle bija līdzīga, no pretinieka sagaidījām to, ko apmēram bijām iedomājušies: Maskavas Dinamo ļoti labi spēlē pretuzbrukumā, ar viņiem nedrīkst pieļaut kļūdas neitrālajā zonā, viņi ātri realizē savus momentus. Tas arī notika,” pēcspēles preses konferencē teica rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns. “Mums savukārt ļoti kliboja skaitliskais vairākums. Bija labas izdevības, īpaši tad, kad pretinieks nopelnīja četras soda minūtes. Varējām pārņemt iniciatīvu, taču diemžēl neguvām vārtus.”

    “Pilnībā izgāzāmies spēles sākumā, lai gan komandu brīdinājām,” kritisks par savas komandas sniegumu bija Maskavas Dinamo galvenais treneris Vladimirs Krikunovs. “Tāda sajūta, ka pirms spēles bija nolemts: viss normāli, būs viegla uzvara. Beigās mačs izvērtās ļoti grūts, pretinieki labi strādāja, viņiem bija vārtu gūšanas momenti. Labi, ka mēs laicīgi guvām vārtus, tieši pēc tam, kad neieskaitīja golu mājiniekiem. Tad kļuva nedaudz vieglāk. Neesmu īpaši apmierināts ar spēli, varbūt mūsu hokejisti taupīja spēkus nākamajam mačam… Taču rezultāts ir, un tas ir labi.”

    Gagarina kausa izcīņā Rīgas Dinamo nav iekļuvuši jau sešas sezonas pēc kārtas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē