• Uz Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta amatu — tikai viens kandidāts

    LOK
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LOK
    20. februārī noslēdzās Olimpisko sporta veidu federāciju pieteikumu iesniegšanas termiņš uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vēlētajiem amatiem. LOK biedri ievēlēšanai par individuālajiem locekļiem, prezidentu, ģenerālsekretāru, kā arī par Izpildkomitejas un Revīzijas komisijas locekļiem ir izvirzījuši 72 kandidatūras. LOK prezidenta amatam ir izvirzīts tikai viens kandidāts – līdzšinējais LOK ģenerālsekretārs un Olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers.

    “Esmu gandarīts par Olimpisko sporta veidu federāciju atbildīgo attieksmi un vēlmi piedalīties Latvijas vadošās sporta organizācijas darbā, jo savas tiesības izvirzīt kandidātus uz LOK vēlētajiem amatiem ir izmantojušas 36 no 39 Latvijā reģistrētajām Olimpisko sporta veidu federācijām”, atzīst LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, kurš uz piekto termiņu nekandidēs. “72 izvirzīto kandidātu vidū ir izcili sportisti un treneri, Olimpisko sporta veidu federāciju un organizāciju vadītāji, uzņēmēji un sporta nozares darbinieki.”

    LOK prezidenta amatam ir izvirzīts viens kandidāts – līdzšinējais LOK ģenerālsekretārs un Olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers, arī LOK ģenerālsekretāra amatam izvirzīts viens kandidāts – līdzšinējais LOK Izpildkomitejas loceklis un Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

    Kā LOK individuālie locekļi ir izvirzīti 40 kandidāti, uz LOK Izpildkomitejas locekļa amatiem ir izvirzītas 33 personas, bet uz LOK Revīzijas komisijas locekļa amatiem pretendē 9 kandidāti.

    Pēc LOK darbības atjaunošanas 1988. gadā tai ir bijuši divi prezidenti. No 1988. līdz 2004. gadam LOK prezidents bija Vilnis Baltiņš, bet no 2004.gada – Aldons Vrubļevskis.

    LOK Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesija notiks 2020. gada 20. martā.

    LOK Ģenerālās asamblejas laikā notiks LOK prezidenta, ģenerālsekretāra, Individuālo locekļu, Izpildkomitejas un Revīzijas komisijas locekļu vēlēšanas, kā arī tiks apstiprināts 2019. gada pārskats un 2020. gada Ieņēmumu – izdevumu tāme.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē