• UEFA atceļ 2020. gada Eiropas futbola čempionātu

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Eiropas Futbola federāciju savienība (UEFA) oficiāli paziņojusi, ka uz nākamo gadu tiek pārcelts 2020. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrs, kam bija jānotiek šovasar 12 dažādās Eiropas pilsētās.

    “Mūsu prioritāte ir visu iesaistīto cilvēku veselība, un mēs vēlamies izvairīties no nevajadzīgas spriedzes, radot papildu slodzi valstīm, kurām būtu jāuzņem spēles. Šis lēmums ļaus noslēgt nacionālos čempionātus, kas šobrīd Covid-19 dēļ ir apturēti. Visas UEFA sacensības un spēles (ieskaitot pārbaudes mačus) kā vīriešu, tā sieviešu klubiem un valstu izlasēm ir atceltas līdz nākamajam paziņojumam. EURO2020 izslēgšanas spēles un starptautiskie pārbaudes mači, kas bija paredzēti marta beigās, tiks aizvadīti starptautiskajā logā jūnija sākumā, ja situācija to atļaus,” teikts UEFA izplatītajā paziņojumā.

    “Futbols ir pacilājošs un spēcīgs sabiedrības virzītājs. Doma, ka visas Eiropas futbola festivāls būtu jāaizvada pie tukšām tribīnēm, ar tukšām fanu zonām, jo līdzjutējiem jāpaliek izolētiem mājās, ir skumja un mēs nevaram to pieļaut turnīra 60. jubilejā,” uzsver UEFA prezidents.

    “Mēs atbildam par sportu, kuru mīl milzīgs skaits cilvēku, kurus tagad nomāc šis neredzamais un ātri izplatāmais pretinieks. Tādā laikā kā tagad futbola sabiedrībai ir jābūt atbildīgai, vienotai, solidārai un nesavtīgai,” saka UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins. “Līdzjutēju, apkalpojošā personāla un spēlētāju veselība ir mūsu galvenā prioritāte.”

    EURO2020 bija jānotiek 12 dažādās Eiropas pilsētās 10 valstīs. Projekts paredz, ka Eiropas futbola čempionāta finālturnīrs notiks 2021. gadā no 11. jūnija līdz 11. jūlijam. UEFA uzsver, ka iegādātās biļetes uz spēlēm ir derīgas, bet, ja to īpašnieki nevarēs apmeklēt mačus nākamgad, par biļetēm samaksātā nauda tiks pilnībā atgriezta.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē