• Rokādes Rīgas Dinamo komandu pamet Berglunds, pievienojas vārtsargs Salāks

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    1. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dinamo Rīga/Raimonds Volonts
    Rīgas Dinamo hokeja komandā pārkārtošanās pēc katastrofāla sezonas iesākuma – klubu oficiāli pametis zviedru uzbrucējs Jakobs Berglunds, bet pievienojies čehu vārtsargs Aleksandrs Salāks.

    1. oktobrī klubs Dinamo Rīga paziņoja par līguma pārtraukšanu ar 27 gadus veco zviedru uzbrucēju Jakobu Berglundu, kurš nav attaisnojis uz viņu liktās cerības. Šajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā zviedru leģionārs izgāja laukumā astoņās regulārā čempionāta spēlēs, kurās  guva trīs vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, nopelnīja lietderības koeficientu “-3”, vidēji laukumā pavadot 14 minūtes un 16 sekundes.

    Tāpat oktobra pirmajā dienā tika paziņots, ka klubam pievienojas pieredzējušais čehu vārtsargs Aleksandrs Salāks, kurš aizvadīto sezonu pavadīja Jaroslavļas Lokomotiv vienībā. Vēl pirms tam  KHL Salāks pārstāvējis Novosibirskas Sibirj un Sanktpēterburgas SKA.  Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) viņš aizvadījis divas spēles, pārstāvot Floridas Panthers. Bijis arī Čehijas izlases vārtsargs pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs.

    “Ar Dinamo Rīga man bija sarunas jau iepriekš. Esmu ļoti priecīgs, ka beidzot esmu nokļuvis Rīgā. Jā, šobrīd komandai nesekmējas, bet pēc kritumiem vienmēr nāk kāpums. Galvenais ir nenokārt galvu un atdot visus spēkus. Ieguldītais darbs vienmēr nāk atpakaļ,” kluba mājas lapā citēts Salāks. “Rīga ir ļoti laba pilsēta. Līdzjutēji ir skaļi un atmosfēra Arēnā Rīga ir lieliska. Pat iepriekš, spēlējot kā pretinieks, bija ļoti patīkami. Cilvēki šeit ļoti mīl hokeju. Tā kā man nebija lieki jādomā – braukt vai nē.”

    “Nevaru sagaidīt, kad došos uz ledus. Vispirms jāsakārto dažādas lietas – medicīna, papīri. Ar to tiksim galā un ķeršos pie darbiem. Esmu noilgojies pēc hokeja,” saka čehu vārtsargs.

    Pirms 30. septembra spēles pret Sanktpēterburgas SKA komandai pievienojās krievu vārtsargs Andrejs Makarovs, kurš stājās vārtos pret SKA, ielaida trīs vārtus un saņēma trenera Ģirta Ankipāna uzslavas.  «Vārtsarga spēle bija ļoti solīda. Viņš bija galvenā figūra mūsu komandā. Ļoti pārliecinoši spēlēja – pirmais iespaids labs,» pēc spēles, kas gan bija piektais zaudējums pēc kārtas, teica Ankipāns.

    Pagaidām neoficiālas ir runas par to, ka Rīgas Dinamo pametīs latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē