• Rīgas Dinamo uzvar pirmajā mājas spēlē. Gudļevskis paliek sausā

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    20. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dinamo Rīga/Raimonds Volonts
    Rīgas Dinamo hokeja komanda, gatavojoties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 12. sezonai, šonedēļ piedalās tradicionālajā pirmssezonas turnīrā Latvijas Dzelzceļa kauss, un pirmo spēli savā laukumā noslēdza ar sauso uzvaru, neielaižot nevienus vārtus.

    Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņu rīdzinieki iesāka ar spēli pret Jekaterinburgas Avtomobiļist komandu, un uzvarēja ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0). Divus vārtus guva Eštons Kārters, vienus – komandas kapteinis Lauris Dārziņš, realizējot skaitlisko vairākumu. Rīgas Dinamo vārtsargs Kristers Gudļevskis savus vārtus nosargāja neskartus, atvairot visus pretinieku metienus.

    Saprotams, šis ir tikai pārbaudes turnīrs, taču rīdzinieku sniegums šajā spēlē pret Avtomobiļist iepriecināja. Divus vārtus guva šīs sezonas jaunpienācējs Kārters, savu snaipera talantu kārtējo reizi apliecināja Dārziņš, un arī skaitliskajā mazākumā komanda spēlēja pārliecinoši. Arī Rīgas Dinamo vārtsargam Kristeram Gudļevskim sausā spēle noteikti dod papildu pārliecību, pienākot jaunajai KHL sezonai.

    «Man šī spēle bija diezgan mierīga, pretiniekiem nebija daudz momentu, jo mēs labi spēlējām aizsardzībā, nebija daudz, par ko uztraukties,» portālam santa.lv pastāstīja Gudļevskis.

    «Kamēr rezultāts ir 2:0, intriga vienmēr saglabājas, tas ir tāds slidens rezultāts, viskautkas var mainīties. Intriga līdz ar to turējās diezgan ilgi.» 

    «Man šķiet, ka Avtomobiļist nespēlēja daudzi no līderiem, tāpēc grūti par viņiem spriest pēc šīs spēles,» atzīst mūsu vārtsargs. «Komanda ir meistarīga un ātra, un sezonas laikā būs viena no līderiem. Tāpēc mums priekš pārliecības bija svarīgi viņus apspēlēt.» 

    Avtomobiļist galvenais treneris Andrejs Martemjanovs atzina, ka viņa komanda nav spēlējusi slikti, taču mājinieki bija labāki. «Otrajā periodā nedaudz aizpeldējām, un, ņemot vērā, ka mums vēl nav pilns sastāvs, neko daudz nevarējām paveikt, rīdzinieki savukārt spēles otrajā pusē kāpināja tempu,» teica Martemjanovs. 

    «Spēles sākumā nospēlējām pārāk pašpārliecināti, un nedarījām lietas tā, kā gribējām. Kā sākām kustināt kājas un ripu, pārņēmām spēles iniciatīvu un kontrolējām cīņu līdz mača beigām,» pēcspēles preses konferencē teica Rīgas Dinamo galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

    Bez Rīgas Dinamo un Avotmobiļist komandām Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā Arēnā Rīga piedalās arī Jaroslavļas Lokomotiv, Kazaņas Ak Bars un Minskas Dinamo. Ar pēdējo divu komandu dueli šis turnīrs iesākās, un tajā ar identisku rezultātu vakara spēlei uzvarēja Ak Bars.

    Nākamo spēli Rīgas Dinamo aizvadīs trešdien, 21. augustā, vakara spēlē tiekoties ar Lokomotiv. Dienas spēlē pl. 15.30 nūjas krustos Ak Bars un Avtomobiļist. Ceturtdien, 22. augustā, mājiniekiem brīvdiena, 24. augustā rīdzinieki pl. 13 spēlēs ar Minskas Dinamo, bet turnīra noslēdzošajā mačā 25. augustā tiksies ar Kazaņas Ak Bars.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē