• Rīgas Dinamo uzvar četrreiz. Ģirts Ankipāns: mēs bijām izaicinājums visiem pretiniekiem!

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    25. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Rīgas Dinamo/Raimonds Volonts
    Rīgas Dinamo hokeja komanda ar simtprocentīgu bilanci svētdien noslēdza Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņu, uzvarot četrās no četrām turnīra spēlēm.

    Pirms svētdienas fināla pa trim uzvarām bija divām komandām – Rīgas Dinamo un Kazaņas Ak Bars. Savstarpējā spēlē ar 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) uzvarēja rīdzinieki un ceturto reizi turnīra vēsturē ieguva LDz kausu.

    Mačs ar Ak Bars bija kvalitatīvākais Rīgas komandas izpildījumā šajā pirmssezonas turnīrā, spēle bija ātra, dinamiska, netrūka spēka paņēmienu un labu kombināciju, īpaši izceļot Dinamo kapteiņa Laura Dārziņa solo izgājienā gūtos vārtus. Arī abu vienību galvenie treneri pēc mača atzina, ka šī jau izskatījās pēc regulārās sezonas spēles, bet mājiniekiem vairāk gribējies tikt pie uzvaras, kas arī noteica mača un visa turnīra iznākumu. 

    «Jā, pēdējā spēle pilnīgi noteikti izskatījās pēc čempionāta spēles, pat vairāk! Arī pretinieku treneris  ļoti gribēja uzvarēt, to varēja labi dzirdēt. Abas komandas jau gāja uz spēku izsīkuma robežas,» pēdējo, izšķirošo maču sarunā ar portālu santa.lv raksturoja Dinamo galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

    Treneris atzina, ka viņa vadītā komanda šajā turnīrā jau uzreiz no sākuma bija nolēmusi sagādāt pretiniekiem grūtības katrā spēlē. «Mēs bijām liels izaicinājums visiem pretiniekiem,» teica Ankipāns. «Jaroslavļas Lokomotiv, Kazaņas Ak Bars – šīs komandas piedāvāja ļoti kvalitatīvu hokeju. Jekaterinburgas Avtomobiļist spēlēja bez saviem galvenajiem vārtu guvējiem un tas mums dzīvi padarīja nedaudz vieglāku. Es nezinu, kā būtu, ja būtu, bet mēs kvalitatīvi nospēlējām savu spēli. Arī tie puikas, kas iznāca laukumā pret Minskas Dinamo, parādīja to pašu, ko galvenie spēlētāji. Jā, varbūt mazāk meistarības, bet atdeve bija laba!»

    Uz norādi, ka Rīgas Dinamo katrā spēlē guva trīs vārtus, treneris atteica: «O, tā ir laba atziņa! Tas ir daudz. Vidēji trīs vārti spēlē ir pietiekoši, lai vinnētu!» 

    Lūgts nosaukt, viņaprāt, trīs labākos katras pozīcijas spēlētājus savā komandā, Anikpāns ar smaidu atteica, ka tagad to negribot darīt: «Pēc sezonas! Mums ir plašs kodols, tie nav tikai trīs hokejisti, ko varētu izcelt!» 

    «Tagad jau viss sastāvs plus mīnus skaidrs, katram spēlētājam saprot, ko viņš dara uz laukuma. tagad svarīgākais ir atjaunoties fiziski un doties garajā ceļojumā, kas saucas KHL sezona,» teica Ankipāns.

    Turnīra pirmajā spēlē Rīgas Dinamo ar 3:0 uzvarēja Avtomobiļist, vārtsargam Kristeram Gudļevskim aizvadot sauso spēli. Turpinājumā rīdzinieki ar 3:1 pārspēja Lokomotiv un ar tādu pat rezultātu – Minskas Dinamo. Šajā mačā treneri ļāva atpūsties komandas līderiem, spēli uzticot otrā sastāva puišiem, dažiem no kuriem šī bija iespēja pierādīt, ka pārbaudes laika līgumu viņi ir pelnījuši nomainīt uz sezonas līgumu.

    Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezona Rīgas Dinamo komandai sāksies 2. septembrī ar mājas spēli Arēnā Rīga pret bijušā Latvijas izlases trenera Oļega Znaroka vadīto Maskavas Spartak, kurā arī šosezon spēlēs Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē